Nový muzikál MEFISTO

Nový muzikál MEFISTO

Móda se byla podívat na tiskové konferenci k nově připravovanému muzikálu MEFISTO, který prý bude lehký a ironický. Můžeme se těšit na lásku, humor a napětí. 

Na tiskové konferenci jsem se sešli v divadle Hybernia, které bude letos na podzim slavit 10. výročí od jeho slavnostního založení. Producent divadla se k této příležitosti rozhodl přijít s novým zpracováním klasického námětu ďáblovy nabídky ve výpravném muzikálu na faustovské téma MEFISTO, který se poprvé představí divákům 1. listopadu v předpremiéře a dále pak 3.11 2016 v premiéře.

Tvůrci slibují lásku, humor a napětí. Tedy moderní muzikál jak prozradil Zdeněk Zelenka, autor libreta. Na muzikálu pracují samé známé osobnosti jako Filip Renč (režisér), Daniel Barták (autor hudby), Jan Růžička (kostýmní výtvarník), scénograf Daniel Dvořák, choreografka Leona Qaša Kvasnicová. Autorem textů je Boris Pralovszký a producentem Michal Mückstein.  

 

Nás však hlavně zajímal kostýmní výtvarník Jan Růžička, který zve diváky na tento velmi poetický muzikál. Určitě se s ním spojíme a zajdeme se podívat na některou zkoušku kostýmů. Podle slov pana Růžičky by měly být velice kompaktní a ne moc těžké, v muzikálu se bude dost tančit :-) 

Na koho se ještě těšíme, je Pepa Vojtek, který ztvární hlavní roli MEFISTA. Na tiskové konferenci byl velice vtipný a měl dobrou náladou. Pepa nám také prozradil, kdy se učí texty: „Texty se učím hlavně v autě, a nebo brzy ráno od 5. do 6. hodiny ranní. To je doma relativně klid.“ 

 

My se na muzikál těšíme a určitě vás, milí čtenáři, budeme informovat o průběhu celkových příprav. Uvidíme, zda se dočkáme toho, co tvůrci slibují. Lásku, HUMOR, Napětí!