Nový návrhářský talent Marina Serre je francouzským úspěchem

Nový návrhářský talent Marina Serre je francouzským úspěchem

Marina Serre s velkým úspěchem prezentovala v Paříži svou teprve třetí konfekční kolekci s názvem “Manický stroj duší.“  

Vlastní pocity jako hnací motor

Mladá francouzská návrhářka Marina Serre se v nové kolekci pro podzim 2018 zaměřila na své pocity z příprav své první přehlídky a kolekce. Vzpomněla si na zmatek, smíšené pocity, radost i strach z prvních šesti měsíců v módním světě, kdy cítila velký tlak ze společnosti i módy, představit něco nového, neokoukaného. Začínala tehdy rozjíždět svou vlastní módní značku. Marine chtěla být od začátku jiná a zachytit své niterní pocity i vzpomínky. Do třetice všeho dobrého vytvořila moderní kolekci se zdánlivě nemožných kombinací.

  

Zvláštní kombinace

Značka od Marina Serre se vyjímá na výsluní módy tím, že je jiná ale také konzistentní a soudržná svými tématy. Francouzská návrhářka zkoumá ve své práci politické přesvědčení, společenské postavení, sexualitu a kulturní život. Všechny tyto vlivy se nějakým způsobem obtiskly i do její nejnovější konfekce. Zaručeným úspěchem jsou Marianiny netypické kombinace jako funkčnost a použitelnost oděvu spolu s inspirací z atletických závodů a městské módy.

  

Atletické závody i městská procházka

Serre si pohrává s myšlenkou oblečení vhodného do města se sportovními až atletickými prvky, jako je celotělové body s typickým symbolem značky Serre: půlměsícem. Modelky vypadaly jako by právě ukončily lyžařský závod nebo seskok na lyžích, ale zároveň si vyšly do městských ulic na drink. Neokoukaný nápad, jak kombinovat nemyslitelné, zaručil Serre velký úspěch. Je to něco nového. Prvotřídní zpracování oděvů a originální potisk kolekci jen doladil. Transparentní materiály na kabátech, vykonstruovaná džínovina a míče obalené do krásných šátků místo kabelky. Serre se trefně vyjádřila o své kolekci jako o “Futurewear“ neboli "Módě budoucnosti". 

 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram