Nový projekt pomáhá nejen HIV + ale i jejich blízkým

Nový projekt pomáhá nejen HIV + ale i jejich blízkým

Pokud jste se právě dozvěděli, že je váš blízký HIV pozitivní, nepanikařte. Nyní je tu pro vás nový projekt Sdílna+, kde vám poradí, co dělat.

Onemocnění HIV je dodnes velmi citlivým tématem, kterému se snaží řada z nás vyhnout. Bohužel, někdy se tomu nevyhnete, ať chcete sebe víc. Proto vám představujeme nový projekt české společnosti AIDS pomoc z.s., jehož cílem je informovat a poradit, co dělat nejen se samotným HIV+ ale především, co mají dělat jejich blízcí. 

AIDS pomoc z.s. rozšířila spektrum svých služeb o nový program s názvem Sdílna+. Jedná se o specializovanou službu určenou rodinám a osobám blízkým HIV+, která vznikla na základě osobních zkušeností lidí žijících s HIV, ale také faktu, že počet HIV+ se stále zvyšuje a sdělení této diagnózy se netýká jen samotných HIV+, nýbrž i jejich blízkého okolí.

Cílem služby je podpora lidí, kteří se dozvěděli, že je jejich blízký HIV+ a neví si v takové situaci rady.

Sdílna+ je jakýmsi bezpečným prostorem pro všechny, kteří takovou životní situaci právě prožívají a hledají vzájemnou podporu a pomoc.

Sdílna+ vám nabízí několik bezplatných služeb se zachováním vaší anonymity:
Poradenství – během setkání s odborníkem psychologem/sociálním pracovníkem získáte informace o HIV, léčbě a službách Domu světla.

Skupinové poradenství a terapie – skupinové setkání osob, jejichž blízcí jsou HIV+, trvá 90 minut. Pod vedením odborníků – psychologů a terapeutů získáte odpovědi na své otázky, můžete sdílet se skupinou svůj příběh, své zkušenosti a najít novou inspiraci.

Individuální terapie a konzultace s psychologem.

Prostor pro sdílení s lidmi, kteří obdobnou zkušeností sami prošli. K tomu můžete každé úterý a čtvrtek od 19:00 do 20:00 využít také Skype: sdilna.plus.

Všechny služby jsou poskytovány bezplatně se zárukou anonymity!

Zdroj: aids-pomoc.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram