Nový tahák - modrý čaj, k čemu je dobrý?

Nový tahák - modrý čaj, k čemu je dobrý?

Pokud si rádi dopřejete šálek lahodného čaje, máme pro vás nový tip - modrý čaj.

Nejen jeho lahodná chuť ale i kouzelné účinky jsou důvodem, proč tento modrý zázrak ochutnat. Modrý čaj pochází z jihovýchodní Asie a Indie, kde je již od pradávna součástí tradiční medicíny. Vyznačuje se netradiční modrou barvou, kterou mu dodávají barviva květů klitórie, ze které se vyrábí. 

K čemu je čaj dobrý?

Modrý čaj má řadu významných účinků na lidské tělo. Látky v něm obsažené dopomáhají ke zrychlení metabolismu, což vede k přirozenému rychlejšímu spalování tuků a je proto ideálním doplňkem stravy při hubnutí. Díky vysokému obsahu antioxidantů zvyšuje také pružnost buněk, čímž zpomaluje jejich stárnutí, funguje jako prevence proti rakovině a působí na imunitu celého těla. Podle mnohých studií má také výborné účinky na správnou funkci mozku. Zvyšuje jeho kapacitu a redukuje stres a deprese. Bioflavinoid, na který je tento čaj také bohatý, je látka přidávaná do mnoha kadeřnických přípravků na zpevnění vlasů a zrychlení jejich růstu.

Klitórie

Jak si čaj připravit?

Modrý čaj se doporučuje zalévat minerální vodou o teplotě 90 - 100°C. Podávat by se měl v keramických či porcelánových nádobách, protože kov pohlcuje některé účinné látky v něm obsažené. Denní doporučená dávka jsou dva šálky před hlavním jídlem nebo alespoň hodinu po něm. Čaj by se ideálně sladit neměl, ale pokud si i přesto chcete trochu osladit život, doporučuje se používat přírodní sladidla jako med či sirup stévie.

Pro dosažení všech účinků je však nutné pít čaj pravidelně každý den. Jeden šálek čaje nám nekonečné zdraví bohužel nezaručí. Je to ale určitě skvělý způsob, jak si oživit domácí sbírku čajů a jeho netradiční barva určitě osloví i jakoukoli návštěvu, pro kterou tento nápoj připravíte.

Modry_caj_salek

bluechai.com, steptohealth.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram