O GRACE'N'GLAMOUR s Kateřinou Geislerovou

O GRACE'N'GLAMOUR s Kateřinou Geislerovou

Přinášíme vám rozhovor s módní návrhářkou Kateřina Geislerová. Žije a působí již 21 let ve Francii, kde taktéž vystudovala historii umění. A skutečné umění vkládá i do svých modelů.

Po kolikáté jste se účastnila prodejní akce G´n´G?
Již počtvrté. G´N'G byla vlastně jedna z prvních akcí, které jsem se v Praze zúčastnila, když jsem tu začala působit.

V čem je pro Vás tato akce odlišná od ostatních prodejních akcí a marketů?
Pokaždé se koná v jedinečném, příjemném a luxusním místě s nádhernou atmosférou.

Jakou kolekci jste na G´n´G prezentovala? Co Vás při její tvorbě inspirovalo?
Představila jsem kolekci jaro-léto 2014. Nese se v duchu volnosti, lehkosti bytí a svobody. Pracovala jsem se splývavými materiály, které souzní s tělem a dávají vyniknout ženskému pohybu. Kolekce má převážně dvě stěžejní barvy, ikonickou černou a bílou, které jsou symbolem smyslnosti, tajemnosti a romantické čistoty. Tím získávají modely novou formu, stále ženskou a lichotivě vyzdvihují ženskou linii.

Kde jinde je možné vidět/koupit Vaše produkty?
Prodávám ve svém novém showroomu v Praze 1, V Kotcích 2, v butiku La Gallery Novesta a butiku Czech Labels & Friends.

A jaký máte názor na současnou situaci tuzemské módní scény? Myslíte, že se u veřejnosti zvyšuje zájem o lokální autorskou tvorbu i ochota zaplatit za takový produkt větší finanční obnos?
Ano. Myslím si, že zájem o tuzemské designéry se každopádně stupňuje. Je to nejen díky takovýmto akcím jako je Grace´n'Glamour  nebo Mercedes Benz Prague fashion Weekend, které pomáhají veřejnému publiku seznámit se s českou módní scénou, ale také díky vzrůstající vlně proti uniformizaci. Lidé mají čím dál větší chuť být originálně, vkusně a kvalitně oblečeni, což jim velké módní řetězce nemůžou splnit.

Zdroj: Kateřina Geislerová a Móda.cz
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram