O GRACE'N'GLAMOUR se Soňou Kabaň

O GRACE'N'GLAMOUR se Soňou Kabaň

Přinášíme vám rozhovor s designérkou unikátních šperků Soňou Kabaň původem ze Slovenska, která na prodejní výstavě GRACE'N'GLAMOUR představila kolekci šperků s názvem Herbarium. V Herbariu se pojí přírodní tvary s lehkou geometrií.

Po kolikáté jste se účastnila prodejní akce?
Akcie som sa zúčastnila poprvé. 

V čem je pro Vás tato akce odlišná od ostatních prodejních akcí a marketů?
Akcia G´n´G prebiehala v úžasnom prostredie a moda, šperky, modné doplnky sa tam dali nádherne prezentovať. Uz to považujem za výnimočné a iné ako pri ostatných akciach na ktorých som sa prezentovala.

Jakou kolekci jste na G´n´G prezentovala? Co Vás při její tvorbě inspirovalo?
Na markete som prezentovala kolekciu Herbarium. Inšpirovala ma flora svojou jedinečnosťou, neopakovateľnosťou a lahkosťou. Snažila som sa v tejto kolekcii vytvoriť pomyslené Herbarium šperkov.

Kde jinde je možné vidět/koupit Vaše produkty?
Šperky s Herbaria je možné vidieť v galerii Fox a Harddekor v Prahe.

A jaký máte názor na současnou situaci tuzemské módní scény? Myslíte, že se u veřejnosti zvyšuje zájem o lokální autorskou tvorbu i ochota zaplatit za takový produkt větší finanční obnos?
Autorská moda alebo šperk zažívajú veľkú renesanciu. Veľa mladých ludí sa zaujímá o umenie a dokáže jednotlivé kúsky dobre prezentovať, nosiť. Samozrejme takýto jav je velmi individuálny a neprebieha všade. Sú miesta a mestá, kde sme ešte velmi konzervatívny a kde si ludia nemôžu dovoliť experimentovať s modnymi objektami a žial ani ich zaplatiť. Myslím si, že dnešní mladí ludia aspon v Prahe majú o takýto soliterny sortiment záujem pomáha im to sa odlišovať a originálne podtrhnúť svoju individualitu.

Zdroj: Soňa Kabaň a Móda.cz
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram