Obávané a nepříjemné strie - nejsou jen problémem těhotných

Obávané a nepříjemné strie - nejsou jen problémem těhotných

Běžně se dočítáme o tom, jak se striemi bojovat v těhotenství a jak se jim pokusit vyhnout. Jenže co když vůbec nejste těhotná nebo silná a strie přijdou naprosto bez ohlášení?

Problém strií obecně nejvíce řeší (nastávající) maminky. Pokud z nich mají strach, od samého počátku těhotenství se pravidelně mažou na všech rizikových partií a pomocí této prevence jim často opravdu předejdou. Jenže už se tolik nemluví o tom, že nevzhledné jizvičky na kůži mají i jiné než těhotné nebo silné ženy. Mohou totiž trápit i hubené mladé dívky, které rychle nevyrostly ani neztloustly. Příčin praskání jedné ze spodních vrstev kůže, která se navenek projevuje červenými, fialovými, modrými a nakonec bílými liniemi nejčastěji na stehnech, zadku nebo břiše, je více. Kromě rychlého příbytku na váze nebo růstu v období dospívání má vliv také dědičnost a především hormonální změny. Co z toho vyplývá? Že i když jste štíhlá, nerostete a těhotenství není váš aktuální stav, strie se můžou objevit. Mohou za to hormonální nerovnosti, které kromě puberty, těhotenství a menopauzy mají co dočinění i s běžnými hormonálními výkyvy případně užíváním léků, jako jsou například kortikoidy, které zapříčiňují ztenčování pokožky, která v důsledku na to praská.  

Boj se striemi nemá příliš příznivé předpoklady. Ale vyhněme se tomu, shrnout ho jako beznadějný. Protože kromě lékařských zákroků, které po několika opakování dokážou strie výrazně zmírnit nebo úplně odstranit, můžete bojovat i sama. S pomocí speciálně vyráběných olejů, které se soustředí na hloubkovou hydrataci a sjednocení barvy pokožky, máte velkou šanci s estetickým problémem alespoň remizovat. Nejefektivnější je mazání postižených míst nebo těch ohrožených dvakrát denně. Zároveň vám žádný kosmetický přípravek neslíbí okamžitý účinek. První změny k lepšímu se vyplatí hledat až po třech měsících používání. Strie jsou pro ženy, které dbají na hezkou postavu, peklem. Boj je nejistý, ale možný. 

Pokud i vy patříte mezi ty, které se za své strie stydí, neschovávejte se v létě do šátku uvázaného kolem pasu. Zkuste se vydat na cestu pravidelného mazání. 

Protože když to zabere, tak se to přece vyplatí, ne?

P.S.: Buďte trpělivá. 

P.P.S.: Fandíme vám. 

P.P.P.S.: Jsme v tom společně. 

MAGAZÍN MÓDA DOPORUČUJE:

  
Clarins krém proti striím 1 191 Kč ; Eucerin olej proti striím 369 Kč ; Matis krém proti striím 1 530 Kč

strie.eu ; kondice.cz ; krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram