Obliba barbershopů v ČR roste

Obliba barbershopů v ČR roste

Holičství neboli barbershopy během 90. let téměř vymizely. Co může za rostoucí oblibu těchto služeb a jaké jsou jejich výhody?

Holičství bylo dříve místo, bez kterého by se většina mužů téměř neobešla. S příchodem holicích strojků a žiletek, se kterými se mohl každý muž oholit rychle, v klidu domácnosti a později i návalem smíšených kadeřnických salónů pro muže i ženy v průběhu 90. let, nastalo pro toto řemeslo mrtvé období. Jak ale víme, trendy mají tendenci se vracet a stejně tak nastal čas i na návrat holičství, nyní známé spíše jako barbershopy.  

Ženám vstup zakázán

Asi každý muž někdy potřebuje čas stranou od žen. Barbershopy jsou proto ideální příležitostí. Tyto podniky jsou totiž i designově přizpůsobeny tak, aby si v nich muži připadali luxusně a jako skuteční gentlemani. Často při příchodu do barbershopu dostanete už ve dveřích sklenici dobrého bourbonu pro příjemnější čekání, než se vás váš holič ujme a máte ideální možnost rozjímat s ostatními muži o chlapských záležitostech a užívat si moment, kdy se o vás někdo stará. Muž si tak užije příjemné odpočinkové odpoledne, po kterém může partnerku překvapit novým vzhledem. Obě strany vyhrávají. 

Popularita barbershopů

Specializace na pánské střihy

Jednou z výhod barbershopů je jeho personál. Zákazníci barbershopů jsou muži a proto personál tvoří kadeřníci, kteří se specializují na pánské střihy a holení. Dokážou správně poradit, co by jakému muži mohlo nejvíce sedět a do toho vás i oholí. Na rozdíl od smíšených kadeřnictví se holič soustředí pouze na užší skupinu sestřihů, ve kterých se může nadále zlepšovat. Výsledky mužských sestřihů jsou proto o poznání vydařenější. 

Luxus pro pravé gentlemany

Moderní barbershopy jsou laděny do tmavších barev s častým využitím dřeva a kůže pro navození atmosféry luxusu. Účelem každého holiče je totiž skutečnost, aby se muž cítil v prostorách co nejlépe, odnesl si dobrý pocit a příště se vrátil třeba s kamarádem. O sestřih se holič stará alespoň hodinu, takže nemáte pocit, že by vás se službou odbyl, a navíc si můžete nechat i oholit či zastřihnout vousy, na což jsou tito zaměstnanci také experti. Nemusíte tak nic honit na poslední chvíli a třikrát se u toho říznout. Všechno hezky v klidu, pohodě a s báječným výsledkem od profesionála. 

Popularita barbershopů

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram