Obočí v roce 2019: Přirozenost na prvním místě

Obočí v roce 2019: Přirozenost na prvním místě

Návrat k huňatému, přirozenému a objemnému obočí je patrný z líčení na všech přehlídkách. Jak docílit právě tohoto vzhledu?

Nic nevytrhávat

Prvním krokem k úspěšnému růstu chloupků v obočí je okamžitě přestat vytrhávat cokoliv kolem jeho linie. Časté vytrhávání a barvení může dlouhodobě narušovat vlasové folikuly a ty se pak už nemusí po delší době vzpamatovat. Trend tenkého obočí patří do 90 let minulého století. Naprosto každý má možnost mít krásné zdravé obočí, pokud vydrží zatěžkávací období prvních 6 až 8 týdnů. Důležité je nechat chloupky mírumilovně růst. Nevšímat si jich a odolat touze vytrhávat.

Pečovat o obočí od mládí

Modelky jsou samozřejmě od přírody krásné, a tudíž i jejich plnější obočí je díky mladému věku opravdu husté. I tak je jejich malým tajemstvím nemít obočí příliš vymalované, uhlazené a přehnaně upravené. Nenosí se už umělý FAKE vzhled. Malý rozcuch nebo jednoduché učesání zachová jeho vrozenou strukturu. Na trhu je nepřeberné množství produktů na obočí od gelů, přes stíny, tužky až dokonce po nalepovací obočí. Většina super krásek módního světa používá jen průhledný gel s kartáčkem nebo lehce barvený pro větší definici. 

Možnost zahuštění moderní metodou

Nic se nemá přehánět, a to platí i u obličejové partie: obočí. Důležitým krokem je chovat se k němu trpělivě. Podle odborníků může trvat po dlouhodobém trhání chloupků i celý rok, než se vrátí k původnímu stavu. Pokud si i přesto přejete hustější tvar, tak je tu pro vás možnost mini tetovaných linií v podobě micro blading. Vydrží i dva roky a zahustí řidčí místa na obočí. Ale funguje jen jako vyplnění částí, a ne vykouzlení celého obočí. Micro blading pouze doladí tvar a zahustí. 

Zdroj; vogue.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram