Odraz swingu a Art Deco v jarní Haute Couture Elie Saab 2018

Odraz swingu a Art Deco v jarní Haute Couture Elie Saab 2018

Elie Saab i v rámci Haute Couture pro jaro 2018 předvedl na mole pohádkovou podívanou o necelé šedesátce modelů.

Paris est une fête

Libanonský návrhář (v tomto případě čtěte umělec) Elie Saab se ve své Couture kolekci 2018 vrátil do raných dvacátých let minulého století. Přetvořil je spolu s velkou dávkou svého talentu a módní vize do současně nositelné podoby. Při pohledu na jeho modelky se velmi snadno vrátíte do doby, kdy večírky a užívání bylo na denním pořádku vyšších vrstev. A jak se vyjádřil Ernest Hemingway - Paris est une fête, tak kde už to rozbalit lépe než při módní show v Paříži? 

Lesk Art Deco

Návrhář se držel palety jemných pastelů, odstínů šampaňského i našedavělé. Žádné z jeho večerních šatů ovšem nepostrádaly notnou dávku lesku a svým způsobem i dekadence. Opomenout nejde ani inspirační proud Art Deco, který se promítnul v rámci celé kolekce. Sukně se sice vlnily až k zemi, použité materiály však více či méně prosvítaly, takže jen díky vhodně umístěné krajce nebylo vidět více, než mělo.

Mašle na límci a péřové rukávy

Saab využil také síly dalších materiálů kromě krajky a šifonu. Rukávy a výstřihy lemoval peřím v barvě šatů a sem tam přidal místo límce výraznou saténovou mašli. Každé ze šatů zdobily desítky a stovky kamínků i korálků, v pase se leskly tenounké pásky. Kolekci spojovalo více než látky, střihy a detaily. Pojila ji i atmosféra a silná vzpomínka na swingové večírky plné zábavy.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram