Opulentní a přesto klasická - podzimní kolekce Chanel 2015

Opulentní a přesto klasická - podzimní kolekce Chanel 2015

Podzim u Chanel je různorodý. A jsem si téměř jistá, že cokoli v kolekci chcete najít, tam najdete. Ať už jsou to barvy, nádech historie nebo klasická kostka. Chanel disponuje vším!

Karl Lagerfeld je příliš speciální na to, abychom o jeho podzimní kolekci mohli říci, že je sentimentální. A tak raději použijeme slovo klasická. Přináší totiž pohled do historie značky, nese v době základní rysy, jakými jsou třeba kostkované vzory nebo linie šatů. Sám návrhář ke kolekci poznamenal: " Je to vizualizace Francie z pohledu cizince, který se domnívá, že je to vlastně docela dobrá země."

Lagerfeld je znechucen trendem poslední doby, který je vůči Francii poměrně cynický a negativní. A tak když se nad tím trochu zamyslíte, zjistíte, že v posledních třech ready-to-wear kolekcích pracuje s typickou francouzskou všedností. Nejdříve zasadil přehlídku do supermarketu, potom ji uspořádal jako demonstraci a teď se modelky procházely po kavárně. Upřímně řečeno, právě kolekce Podzim/Zima 2015-2016 je jednou z nejsilnějších a nejpovedenějších kolekcí, které jsme pod značkou Chanel za poslední dobu mohli spatřit.   

Na kompletních 97 modelů se podívejte v naší FOTOGALERII!

A tak v podzimní kolekci návrhář spojuje odkazy Coco Chanel a jejího pohledu na módu s vlastní vizí a s malými inovacemi, které jednoduše oživily modely. Takovými inovacemi jsou třeba veselé barvy, které se ukázaly na konci přehlídky nebo unikátní kovové pásky ve zlaté barvě. Podzim u Chanel je ale z části také dost oslavný a opulentní. Především poslední část modelů, která se skládá z bílých skládaných límečků, brokátu, pánských motýlků a řaseného šifónu. Právě tyto modely ve spojení s použitým kočičím líčením očí směřují k viktoriánskému stylu. Ale proč ne. Karl Lagerfeld každopádně v podzimní kolekci předvedl, že stále má co ukazovat. Že jsme od něj ještě neviděli vše! 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram