Originalita novinky i tradice v kolekcích italských módních velikánů

Originalita novinky i tradice v kolekcích italských módních velikánů

Na milánském fashion weeku se prezentují převážně domácí módní tvůrci

Na milánském fashion weeku se prezentují převážně domácí módní tvůrci. Na přehlídkových molech tak převažují modely plné barev, které nezapřou italskou divokost a temperament. K těm nejodvážnějším letos patří např. značky Moschino nebo Fendi. K vidění jsou ale i kolekce zahraničních návrhářů, mimo jiné také mladých talentů z britského sdružení Fashion East.

Luxusní a maximalistické modely Fendi zdobí mohutné kožešiny, vrstvení, kúže i průsvitné materiály. Opravdovým hitem této kolekce jsou ale extravagantní kabelky, zejména ta zosobňující přímo Karla Lagerfelda.
 

Prada si ve všech ohledech potrpí na absolutní dokonalost, kromě skvěle padnoucích modelů klade na přehlídkách důraz i na dotvoření celkové atmosféry. Není tedy divu, že její prezentace na Milan Fashion Week byla plná elegance, luxusu, i speciálních efektů. Vzorované šaty a oversized kabáty skvěle doplnily atypické gumové boty.
 

Značka Gucci prošla velkou proměnou, většina kousků z nové kolekce má sportovnější a jednodušší střihy. Boyfriend džíny doplňují saténové halenky a mohérové kabáty.
 

Nejkontroverzněji pojala kolekci pro podzim/zimu 2014 značka Moschino, která se pod vedením nového kreativního ředitele Jeremyho Scotta nebála experimentu a nadsázky. Prostřednictvím svých modelů poukazuje na obrovský vliv masové kultury. Přetransformované logo McDonald's, kabelku podobnou krabičce se sendvičem nesenou na tácu nebo šaty připomínající balíček sušenek asi většina z nás v šatníku nemá.
Moschino
   

Kromě italských módních domů se na Milan Fashion Week prezentují také zahraniční tvůrci, např. mladí britští návrháři Ashley Williams, Helen Lawrence a Louise Alsop z Fashion East.
Ashley Williams                                 Louise Alsop
   

 

Zdroj: Vogue.co.uk, Cosmopolitan.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram