Osm slavných sportovců, kteří založili vlastní módní značku

Osm slavných sportovců, kteří založili vlastní módní značku

Jejich hvězdná síla přináší něco víc než jen stovky milionů každoročně na účtu. Přináší i módní značky, které mají nemalý úspěch a vliv.

A nejsou to jen sportovci, kteří využívají svého známého jména, aby uvedli na trh vlastní značku. Patří sem i hudebníci jako například Rihanna se svou značkou Fenty. Letošní novinkou bude značka fotbalisty Lionela Messi. A právě díky sportovním fanouškům a jejich znalosti sportovního oblečení mají víceméně úspěch tyto sportovní hvězdy, zajištěný…

Serena Williams

Se 23 tituly Grand Slam je Serena Williams jednou z největších tenisových hvězd. V loňském roce využila svého úspěchu na tenisovém kurtu a vypustila na módní trh vlastní značku oblečení s názvem Serena. Celá kolekce byla vyrobena v praktickém duchu, s ležérními i formálními kousky, které se pohybují od velikostí XS až po 3XL. Williams dříve spolupracovala na módním designu oblečení se společnosti HSN a Nike.

David Beckham

Ze světa fotbalu odešel v roce 2013, ale zatím si odpočinout nestihl. Plně ho zaměstnává řada módních a kosmetických značek. V roce 2015 uzavřel Beckham pětiletou smlouvu s britskou módní značkou Kent & Curwen, kde se mimo jiné podílí na vývoji produktů, reklamě a designu obchodů. První sbírka Beckhama debutovala následující rok výhradně s Mr Porter. V loňském roce Beckham odhalil mužskou pečující řadu nazvanou House 99, kterou vytvořil s L'Oréal.

LeBron James

Po úspěšném sedmiletém kontraktu, basketbalista Nike a Los Angeles Lakers LeBron James, uzavřel v roce 2015 dohodu o celoživotním partnerství (což se odhaduje na hodnotu téměř 1 miliardy dolarů během celého období), i proto, že prodej jeho tenisek dosáhl hodnoty 400 milionů dolarů. V průběhu let pomáhal James vytvářet sportovní kolekce a vlastní řadu tenisek pod značkou Nike. V loňském roce spolupracoval James se třemi designéry Harlem Fashion Row - Fe Noelem, Undrou Celeste a Kimberly Goldsonovou - aby vytvořili svou první dámskou basketbalovou botu pro Nike, nazvanou HFR x LeBron 16.

 

Venus Williams

Je známá především díky tenisu, ale v pozadí se věnuje i módě. Vydělává tak pomocí spolupráce na módním designu, a to i díky titulu který v tomto oboru získala od institutu umění Fort Lauderdale v roce 2007. Značka s názvem EleVen okusila nějaký ten pád i zpětný chod na výsluní. V roce 2012 rozjela sportovní oblečení a před pár měsíci investovala do wellness společnosti Asutra, která nabízí přírodní a organické kosmetické a wellness produkty.

 

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo vytvořil vlastní módní impérium v roce 2013 pod jménem CR7. Debutová kolekce byla kolekce spodního prádla a rychle se rozrostla na pánské košile, denim a ponožky. Portugalský fotbalista také na trh uvedl vlastní vůni v roce 2015, zvanou Cristiano Ronaldo Legacy.

 

Neymar Jr.

Brazilská fotbalová hvězda Neymar Jr. podepsal mezi svými sponzorskými smlouvami v roce 2011 jedenáctiletou smlouvu se značkou Nike, kde již nějakou dobu pomáhal navrhovat kolekce kopaček a tenisek. Není to tak dlouho, co se fotbalový hráč spojil se značkou Diesel a vytvořil novou pánskou vůni.

 

Misty Copeland

Americká baletní tanečnice, která je první ženskou afroamerickou hlavní taneční pro Americké baletní divadlo, spojila své síly v roce 2017 s věhlasnou sportovní značkou Under Armour, aby dohromady přivedly na světlo světa kolekci Inspired by Misty Copeland, která je kombinací klasického oblečení a streetwear. Ve stejném roce se tanečnice stala tváří značky Estée Lauder.

 

Roger Federer

Federer je sportovec, který má nejvíce Grand Slam titulů mezi všemi mužskými tenisty vůbec. Za svou kariéru se stal tváří mnoha módních i kosmetických značek včetně Nike, Gillette, Rolex a Rimowa. Tenisová hvězda se však loni ponořila hlouběji do světa módy tím, že se spojila se značkou Uniqlo. Jako velvyslanec značky se Federer podílí na každém vzhledu a podle vyjádření společnosti měl podepsat kontrakt v hodnotě 300 milionů dolarů během časového rozpětí spolupráce.

instagram.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram