Otevřený rozhovor - Martina Kailová: Jsem vysoká 205 cm a lidé si mě kvůli mé výšce dokonce i fotí!

Otevřený rozhovor - Martina Kailová: Jsem vysoká 205 cm a lidé si mě kvůli mé výšce dokonce i fotí!

Život může být celkem složitý, jelikož mnoho lidí se narodí s rozdílnými úděly, které ostatní lidé ze zvláštních důvodů vnímají neandrtálským způsobem. Martina Kailová se dle mého názoru narodila krásná a hlavně taková, jaká má být, ale přesto to nemá lehké. Je totiž na ženu velmi vysoká a to komplikuje její velkou vášeň pro módu.  

Přinášíme vám zajímavý rozhovor, ve kterém se dozvíte, jaké to je, být vysokou ženou, ale také kde se vyšší lidé mohou obléci.  

Ahoj Martino, jsem moc rád, že jsi souhlasila s rozhovorem. Můžeme totiž společně lidem ukázat další zajímavou přesto složitou stránku života a módy. Musím se však nejdříve zeptat na jednoduchou otázku, jak se ti daří? 

Ahoj Matěji, děkuji za optání, v poslední době se mi daří velice dobře.

 

Protože tě znám, vím, že miluješ módu, ale bohužel pro tebe neplatí jednoduchý postup, a sice obejít Václavské náměstí a nakoupit si vše, co se ti jen zlíbí. Jak je to možné?

Jak je to možné? To je jednoduchá otázka, prostě v dnešní době nikdo na vysoké lidi nemyslí. Veškerá konfekce je dělaná do výšky max 185 cm a tím to končí. Moje otázka je proč? Vždyť je naprosto evidentní, že lidé rok od roku rostou a rostou. Denně potkávám kolem sebe lidi, kteří mají víc než těch 185 cm. A pardon, ale i lidé nad 185 cm se chtějí oblékat přesně tak jako ti, co mají pod 185 cm. Je to úplně logické, no ne? Kolikrát by třeba u různého kusu oblečení stačilo přidat pár centimetrů navíc a i vysocí lidé by byli spokojení. Nicméně chápu, že veškeré zboží v běžných obchodech je vyráběno v Číně a tam zkrátka takové problémy neznají.  :) 
 

Líbí se mi na tobě, že samu sebe uznáváš, přijímáš a miluješ takovou, jaká jsi. Mohu se zeptat, jak vysoká jsi?

Často kladená otázka.. :) Měřím 205 cm.  

Martina zapózovala pro 5plus2 s Josefem Zemanem.

Jaké to je být vysokou dívkou? Přeci jen žijeme v Česku a lidé rádi poukazují na minimální rozdíly, takže je mi jasné, že i výška musela být pro mnoho lidí podnětem k hloupému jednání. Máš podobné zkušenosti?

Samozřejmě, že mám podobné zkušenosti, se kterými se potýkám velmi dost často. Lidé hloupě koukají, šeptají si mezi sebou a ve finále se posmívají. Nedokážu spočítat, kolikrát jsem slyšela takové ty hloupé narážky, že jsem Eiffelovka, že bych mohla šacovat letadla a v neposlední řadě, že jsem žirafa, ale touto narážkou mě nikdo urazit nemůže. Žirafa je jedno z nejkrásnějších zvířat. Kdyby si lidé všímali raději sebe a ne ostatních, bylo by na světě krásněji.

 

Vím o tobě, že jsi byla v celkem komplikovaném vztahu s mužem, kterého tvá výška nejednou uvedla do situace, kdy se bál přiznat, že má vysokou přítelkyni. Nyní máš přítele, který je menší než ty a Vaší lásku rozhodně skrývat nehodlá. Jaké to je? Jsi šťastná?

Ano, v takovém vztahu jsem byla. Pro některé lidi je to velmi těžké, zejména pro chlapy. Fakt, že by vedle sebe měli vyšší přítelkyní, jim přináší pocit ztráty mužnosti. Nynější přítel naší lásku opravdu neskrývá a jsem za to nesmírně ráda. Protože i přes celkem značný a viditelný výškový rozdíl mezi námi, mě bere přesně takovou, jaká jsem a přesně tak mají vztahy vypadat. Jsem hodně šťastná a užívám si to plnými doušky. Samozřejmě, že i s mým malinkým Marťou je to občas složité, ale jsme na to spolu, a spolu to všechno zvládneme. Zatím nám jde štěstí naproti, když  tedy pominu ty hlupáky, co si nás fotí (smích).  
 

Vraťme se nyní k módě. Kde krásné a vysoké ženy, jako jsi ty, mohou nakoupit?

Oooo děkuji za takový hezký kompliment. :) Nevím, kde nakupují ostatní vysoké ženy, ale já osobně nakupuji, kde se jen dá. Většinou to bývá běh na dlouhou trať. Když potřebuji nějakou mikinu či svetr, tak hledám opravdu dlouho, protože problém zvaný dlouhý rukáv, je prostě problém. Sehnat dlouhé kalhoty je skoro nemožné. Ještě že mám šikovnou maminku. Situace s oblečením pro vysoké ženy se v brzké době změní a nakupování bude radost, jak má být. Chystá se totiž e-shop s oblečením pro vysoké lidi, kde bude k dostání nejen oblečení ale i různé doplňky. 

To zní perfektně. Takže směřuješ k otevření obchodu s módním oblečením pro vysoké ženy? Mohla bys čtenářům moda.cz prozradit víc?

Já osobně k otevření obchodu nesměřuji, ale mám tu čest se podílet na rozvoji tohoto obchodu. Jedná se o obchod, který bude zaměřený na dlouhý rukáv tak, aby pro vysoké lidi byl opravdu dlouhý a nekončil třeba někde před zápěstím. Budou se šít legíny, punčocháče apod.  Jak už jsem zmínila, v obchodě budou různé doplňky, viz třeba domácí bačkůrky, protože vysocí lidé mají i o něco větší chodidlo. Některá trička budou krásně a hlavně ručně ozdobené potisky. Vše bude jen a jen česká výroba. Jsem si jistá, že je nač se těšit. Pro ty, které by to zajímalo, můžete nás sledovat na facebookovém profilu Marci Móda.
 

Bude tento e-shop zahrnovat i oblečení pro muže?

Zatím se bude začínat dámskou módou, ale do budoucna se počítá i s tou pánskou.  

Mám z vás neskutečnou radost. Doufám, že moda.cz bude první, kdo se o oficiálním otevření e-shopu s oblečením pro vyšší lidi dozví. Děkuji moc za rozhovor a přeji nic jiného než velký úspěch. 

Také moc děkuji za tvůj čas a ať se ti daří co nejlépe.

 

                                                                                                foto: Matěj Kašpar, František Vlček, Mafra

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram