Oživte svůj podzimní outfit (nejen) vlasovými doplňky

Oživte svůj podzimní outfit (nejen) vlasovými doplňky

Vystupte z podzimní mlhavé šedi a rozzařte svůj outfit mohutnou čelenkou, gumičkami či baretem. Naučíme vás, jak na to!

V létě máme potřebu se stylizovat do romantické nálady a samotné éterické lehké šaty poseté nejrůznějšími vzory si přímo žádají o vlasové doplňky. Naopak se sychravějším obdobím se halíme do zemitých, ne příliš výrazných barev bez vzorů a podobné kreace, kterých si užíváme v teplém období, pravidelně a rády odkládáme. Pokud se už chumláte do nude tónů, rozsviťte jednoduchý outfit malými vlasovými doplňky aneb Malá věc dokáže mnohé.

Koruna hlavy aneb Čelenky v hlavní roli

V létě nastal velký comeback sponek a staly se tak žhavým trendem. Od mohutných s perlami až po duhové střídmějších rozměrů. Mohutné spony vyměníme za rozměrné čelenky hodny královen. Není divu, že si je oblíbily u královského dvora Kate Middleton či Máxima Nizozemská. Skvěle doplňují podzimní kabátky, saka či rozhalenky se sukní. Největší průkopnicí mezi nošením vlasových čelenek byla Blair Waldorf z oblíbeného seriálu Gossip Girl. Trend z roku 2011 se opět vrací na scénu. Vzpomínáme na to, jak byla s touto okrasou hlavy nepřehlédnutelná na schodech před školou, na rande s Chuckem Bassem či na společenských akcích. A přesně tak je využijete – při denním nošení do práce, školy, na rande či na společenských evenech nebo párty. Může si je dovolit majitelka jak polodlouhých, tak dlouhých vlasů. Sluší jim ledabylé vlny, cop, drdol či stažené rovné vlasy dozadu. Nebojte se vystoupit z řady a oživte podzimní šeď mlhavých dnů.

Mašle

Jste nervózní z rozpuštěných vlasů, které jsou nezvladatelné a vkrádají se vám do tváře při podzimním větru? Sepněte je mašlí! Oživí tak i obyčejný jednoduchý nízký cop či culík. Mašli můžete nosit prakticky ke všemu. Vyvarujte se jen kombinaci s péřovou bundou.

Gumičky, kam se podíváš

A pokud patříte k té hravější a kreativnější skupině, nezapomenutelné vlasy si vytvořte s aplikací výrazných gumiček. Dlouhovlásky si můžou z gumiček vytvořit na culíku jednotlivé „bochánky“, krátkovlásky si ji mohou uvázat vysoko na hlavě, což povede k mladistvějšímu vzhledu. Nebojte se proužků, perliček, retro puntíků či různých barevných kreací.

Pokrývka hlavy není jenom čepice

I naše ouška ráno poznávají, že už nás brzy zachvátí sníh. Nebojte se netradiční pokrývky hlavy, jako je kapitánka. Ale také baretky vám dodají smyslný francouzský šarm. Nemusí vám být při nošení trapně, jak tomu bývalo v našich dětských letech. Maminky nám je stahovaly téměř až k obočí a celé čelo nás kousalo z nekvalitního materiálu. Vsaďte na 100% vlnu, kterou používá při výrobě baretů česká firma Tonak a nasaďte si baret trochu zešikma, jemně posazený do čela. Tak dosáhnete té největší noblesy. Pokud se bojíte kapitánky či baretu, sáhněte po klasice v podobě plstěného klobouku. Pozor však na svoji drahou polovičku. Jsou skvělé v tom, že se zemité tóny hodí i pánům a proto, jestli zrovna nemáte malý obvod hlavy, ho pečlivě střežte!

Zdroj: pinterest.com; zara.com; stradivarius.com; tonak.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram