Page underwear přichází se spodním prádlem z Bio bavlny

Page underwear přichází se spodním prádlem z Bio bavlny

Skloubit zdraví, pohodlnost, vychytané střihy a sexy vzhled. To si dala za cíl modní značka Page underwear, pro kterou tvoří oděvní designerka Pavla Gerschonová.

Pro novou kolekci spodního prádla si návrhářka jako hlavní materiál zvolila nebarvenou Bio bavlnu, protože jí záleží na zdraví zákaznic stejně jako na životním prostředí, ve kterém žijeme.

Při pěstování Bio bavlny nejsou použita umělá hnojiva, pesticidy či jiné chemicky hubící prostředky. Navíc je ručně sbírána a během sklizně i následného zpracování není jakkoliv chemicky upravována. Aby efekt přírody byl dokonalý používá tuto bavlnu zcela nebarvenou.

Na dotek je tento materiál, který je navíc tkaný ve vysoké gramáži, velice příjemný. Bio bavlna je také vhodná pro alergiky.
Page underwear ale nad svým prádlem přemýšlí i tak, aby bylo slušivé. Základní materiál Bio bavlnu doplňují detaily kvalitní francouzské krajky, bavlněných volánů, knoflíčky, nebo neotřelé mašličky.

V tvarosloví využívá často rafinovaného průsvitu krajky a střihové řešení je podřízeno především pohodlnosti a praktičnosti.

Prádlo je promyšleno do nejmenších detailů, sama návrhářka každý kousek testuje na sobě a postupně dolaďuje.

Mezi nezanedbatelné drobnosti, které nemusí být na první pohled čitelné je například i využití speciálních jemných nití. Niť totiž nemá vlákna motaná do sebe, ale jsou vedle sebe jen pokládáná. Pečlivě vybrané jsou i další galanterní složky, jako například jemná pruženka nebo ramínka.

Důležitými detaily ve zpracování je napříkla guma u tílek a košilek, díky které se nevyhrnují, nebo širší zadní díl u podprsenek, který zamezuje zařezávání materiálů v oblasti zad.

Autorka při tvorbě také myslela na multifunkčnost určitých kousků a jejich využití v civilním oděvu. Tílka nejsou určena jen na spaní, nebo jako spodní oděv, ale i jako top například pod sako. Ozdobný volánek u podprsenek je zase možné využít jako součást svrchního oděvu v rámci módního vrstvení, třeba ve výstřihu.

Spodní prádlo je v nejužším styku s naší kůži a intimními místy, proto bychom jeho výběr rozhodně neměly podceňovat. A proto vám, jako vhodné vyvážení mezi zdravím a krásou, představujeme Page underwear.

Foto: David Severin
Vizáž: Ilona Rubešová
Modelka: Lenka Vítková

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram