Pamela Anderson navrhuje veganskou obuv

Pamela Anderson navrhuje veganskou obuv

Pamela Anderson zvládla za svůj život již mnohé. Podaří se jí i kreativní tvorba v rámci veganské kolekce obuvi?

Herečka známá především ze seriálu Pobřežní hlídka, modelka a aktivistka bojující za práva zvířat a sex symbol tolikrát focený na titulní stránku časopisu Playboy přichází s malou profesní změnou. Stává se designérkou.

Ve spolupráci s pařížskou návrhářkou Amélií Pichard vytvořila Anderson sedm kusů bot inspirovaných jejími oblíbenými místy: St. Tropez a Malibu. „Jako motivaci jsem si vzala svoje oblíbená města,“  řekla herečka v rámci „launch party“ při slavnostním zahájení v Los Angeles.

Toto designérské duo se potkalo loni v listopadu přes jejich společného přítele v Kalifornii. „Jsem kanadská holka z Vancouveru a myslím, že stejně tak se cítí být Amélie z Francie,“  řekla Anderson. „Uvažovaly jsme: Jak vypadá praktická sexy obuv? Není příliš vysoká, není příliš nízká, můžete si jí vzít na loď, na pláž i do klubu?“

Možná proto není náhoda, že je kolekce inspirovaná pláží, připomíná tak alespoň trošku „Baywatch“. Boty stojí od 490 do 950 dolarů a jsou na nich motivy palem. Svou roli zastává plexisklo a džínovina. Všechny boty i plážové tašky jsou vyrobeny na 100 % z veganských, netoxických a prodyšných materiálů, včetně gumy, bavlny, plastu a akrylu. „Nalezení materiálu pro vnější část boty bylo nejhorší,“  bědovala Pichard. „Je třeba, aby byl materiál prodyšný a antibakteriální.“  Nejspíš i proto se nadchla v Anderson, a zamýšlí svou značku udělat kompletně veganskou. „Milovala jsem Pamelu, když mi bylo devět let,“ vzpomíná s úsměvem návrhářka.

Pamela Anderson je vegankou více než 20 let, a i nadále věnuje svůj čas a peníze ve jménu zvířat. „Vždycky jsem si přála veganské možnosti v rámci oděvů a nyní si čím dál více lidí říká, že nechtějí nosit zvířata, a také si uvědomují, že průmyslové zemědělství je hlavní příčinou globálního oteplování,“  svěřila se Pamela. Sledovat její pohnutky i boj za dobrou věc můžete na jejím Instagramu.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram