Pánové, přivítejte návrat krátkých kraťasů

Pánové, přivítejte návrat krátkých kraťasů

Krátké kraťasy byly donedávna u mužů zapovězeny. Nový trend začíná dovolovat nošení kraťasů, které sahají jen do poloviny stehen. Pánové, připravte se! 

Jaký je smysl kraťasů, když nejsou krátké? Možná tak přemýšlela značka Prada, když pro letošní léto na molo pustila muže ve zkrácených kraťasech. Ano, zní to podivně, ale je to tak. Zatímco doteď sahaly mužům kraťasy maximálně pár čísel nad kolena, léto 2018 jim dovoluje natáhnout výrazně kratší modely, které spíš připomenou běžecké šortky. A to nejen kratším a volnějším střihem, který disponuje trochou vůle po obvodu stehen, ale také díky materiálu. Kratší kraťasy většinou uvidíte vyrobené z šusťákoviny.

Kde se kraťasy vzaly?

Původ nejen šusťákových ale i kožených či sametových krátkých kraťasů sahá do sedmdesátých let minulého století. Ten přetrval ještě déle a 80. léta šortky se ještě o něco zkrátily. Jejich nošení mimo jiných proslavili i Rolling Stones či Mick Jagger. Ptáte se, kdy přišel ten zvrat a muži začali oblékat kraťasy až ke kolenům? Pravděpodobně když se začala rozmáhat vlna skateové a basketbalové módy. 

Do 21. století a roku 2018 trend kratších šortek nejsilněji vrací Prada. Jenže nic si nenalhávejme, většinu mužů pohled na modely v kraťasech spíše odradí. Není třeba vyrazit do ulic rovnou v běžeckém modelu sotva zakrývající zadek. Na trend si muži mohou přicházet postupně - jako první krok bude bohatě stačit obléknout oblíbené chino šortky a třeba je jen více ohrnout. Byť se vracející se trend zdá být pro dnešní muže těžko uchopitelný, jsme přesvědčeni o jeho budoucím úspěchu. Kratší kraťasy jsou často pohodlnější, tolik nezahřejí a muži si ještě mohou opálit nohy...

vogue.com ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram