Parfémy s duší a s životní energií legendární editorky Harper’s Bazaar Diany Vreeland

Parfémy s duší a s životní energií legendární editorky Harper’s Bazaar Diany Vreeland

Legendární editorka časopisu Harper’s Bazaar a šéfredaktorka Vogue, Diana Vreeland, ožívá v nové řadě parfémů, kterou pod značkou Diana Vreeland nechal vytvořit její vnuk Alexander.

Diana Vreeland byla proslulá svými komickými popisky, láskou k módě a stylu, ale také vášní k parfémům. Byla známá tím, že stříkala parfémy i na své polštáře a když pracovala jako konzultantka u MET’s Costume Institute, trvala na tom, aby se během výstav linul parfém i z klimatizace.

Vnuk Diany byl jejím světem vůní tak okouzlen, že se rozhodl jít v jejích stopách a na její počest založil značku Diana Vreeland. Začal spolupracovat s International Flavours & Fragrances, lídrem ve vytváření skvělých parfémů, kde vybíral pro svou první řadu ty nejlepší ingredience. A tak vznikla jedinečná řada unixes parfémů zachycující podstatu každého z nás.

Pět vůní a pět parfémů, z nichž každý je rafinovaný, odvážný, dlouhotrvající, vyrovnaný a plný komplimentů. Jeden navazuje na druhý a vytváří tak fascinující příběh inspirovaný samotným životem Diany Vreeland, její láskou k různým kulturám, láskou ke kráse a stylu.

 

Perfectly Marvelous
V červeném flakonku evokujícím oheň se skrývá vášeň Diany Vreeland. Vášeň je skrytá v santalovém dřevě. Vůně nového koření je zahalená jasmínem, kašmírem a pižmem. V parfému vytvořeném Céline Barel.
 

Extravagance Russe
Podmanivě smyslnou vůni parfému Extravagnce Russe vytvořil Clement Gavarry jako poctu Dianině lásce k orientalismu. Moderní struktura parfému se skládá z mystického jantaru harmonizujícím s luxusní pryskyřicí a vanilkou. Směsici dotváří vůně Bourbonu a pižmo.

 

Simply Divine
Óda Clementa Gavarry na jedinečnou krásu a složitost kultovní květiny tuberose. Srdce romantické květinové vůně drcených listů tuberose a muškátového oříšku tvoří podmanivé tóny svěžího pomerančového květu z Tuniska a egyptského jasmínu. V pozadí se jako tajemně svůdný podpis objevuje také vůně santalového dřeva elegantně zjemněná irisem, fazolemi tonka a smyslným pižmem.


Outrageously Vibrant

Lehce gurmánský parfém je vyvrcholením více než dvouleté práce Carlose Benaima. Vystihuje troufalost a nebojácnost svou nezvyklou kombinací klasické cypřišové vůně s vůní "crème de cassis", což je likér vyráběný z černého rybízu. Kontrast zde tvoří dřevitost pačuli a jemnost květů růže.
 

Absolutely Vital
Yves Cassar v tomto parfému zachytil lásku Diany Veeland k Indii a její vášeň pro santalové dřevo. Jedná se o tajemnou dřevitou kompozici indického santalového dřeva zabaleného v hedvábných květinových tónech turecké růže, egyptského jasmínu a myrhy. Parfém je smyslně zakončený vůní vanilky a pryskyřice.

Zdroj: dianavreeland.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram