Pastelové barvy a minimalistické střihy v podání značky Agnona

Pastelové barvy a minimalistické střihy v podání značky Agnona

Velmi ležérní a ženskou kolekci představila značka Agnona. Nese se ve znamení pudrové, béžové a bordó.

Simon Holloway, kreativní ředitel Agnona, odvinul nejnovější kolekci z historie značky. Výchozím bodem při tvorbě kolekce na podzim a zimu se staly nevydané časopisy značky z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Spolu s tématem ochrany tak vznikla luxusní, minimalistická kolekce s lehkým futuristickým nádechem. Modely jsou neskutečně ženské a decentní. 

V hlavní roli byla jemná barevnost, outfity se nesly v odstínech čokoládové, béžové, pudrové, bordó a švestkové. Jednotlivé modely působí velmi vyváženě, celá kolekce je tak opravdu harmonická. 

Výrazným prvkem je velmi netradiční přepásání a provazování. Látka vede buď klasicky jako pásek přes oděv nebo se jím prolíná a místy vystupuje, nebo naopak opět mizí pod kabátem. Opticky vzniká dojem, že pásek prostupuje všemi vrstvami oblečení. Člověk si pak pokládá otázku, jestli se jedná o jeden spojený kousek, či více navrstvených.

Téma ochrany a jakéhosi zakuklení se opravdu na jednotlivých modelech odráží. Na jednu stranu jako vrstvení více tenčích kousků dohromady, na stranu druhou v podobě dvouvrstvé ochrany. Tu jednu tvoří měkká, prošívaná bunda, tu druhou pak elegantní kašmírový kabát.

Za zmínku také stojí použití transparentních plastových materiálů a barevných lesklých kůží. Ty se v kolekci objevují jak na celých kouscích, jako jsou například kabáty, tak na drobných detailech v podobě pásků a kapes. V kombinaci s měkkými kašmírovými kabáty a kožešinami působí velmi dobře!

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram