Pavel Kortan National Make-up Artist YSL

Pavel Kortan National Make-up Artist YSL

Přinášíme vám rozhovor s vynikajícím vizážistou obrovského charisma, který u nás reprezentuje kosmetiku značky Yves Saint Laurent. Povídali jsme si o jeho práci, kosmetice i péči o pleť.

Make-upu se věnujete profesionálně již 8 let, jak jste se k této práci dostal?
Bylo to nesmírně složité, pocházím z malé vesnice a zatím co mí vrstevníci mluvili o tom, že budou popeláři nebo princezny, já jsem tvrdil, že budu vizážista. Každopádně jsem ještě moc netušil, co to znamená, ale moc mě bavilo, že vizážista umí zkrášlit obličej každého. A to se snažím i dělat.

Působíte jako National Make-up Artist u Yves Saint Laurent, co to vlastně znamená?
Především reprezentuji značku a svým kolegům zprostředkovávám školení novinek, jak nejlépe umím. Každý rok se v Paříži potkám s National Make-up Artists z celého světa, kteří zastupují svoje země a společně pronikáme do nových technologií produktů, které Yves Saint Laurent představuje. Je úžasné srovnat svoje síly s odborníky z celého světa a vědět napřed, co se chystá za novinky. Moje práce je poté adekvátně představit trendy svému teamu.

Proč právě Yves Saint Laurent? Je tato kosmetika něčím výjimečná?
Miluju myšlenku, která YSL provází. Pan Laurent chtěl, aby našla žena odvahu dopřát si nejen luxus a kvalitu, ale také odlišit se od ostatních a nebát se být rebelkou. Jsem hrdý, že mohu pracovat pro společnost, ve které stál u jejího zrodu opravdový umělec.

Líčíte mnoho slavných tváří. Prozradíte nám, koho jste v poslední době líčil?
Vážím si každého klienta. Spoustu žen, které obdivuji, a patří do mé klientely ani nikdo z Vás nezná. Jistě bych ale rád zmínil Simonu Krainovou, Andreu Kalivodovou,  Aňu Geislerovou a Andreu Verešovou.

Považujete někoho z těchto známých osobností za svého stálého klienta?
Ano, pokud si sednete jako lidé a klient je spokojený z vaší prací, většinou se vaše pracovní setkání opakují.

Z jakého důvodu nejčastěji vyhledávají ženy Vaše služby?
Jde především o slavnostní události, kdy nechtějí klientky podcenit vážnost akce, například svatba nebo ples. Snažím se vyhovět téměř každému přání a jsem velmi rád, že se stává moje práce častou součástí společenského života.

Každá z nás žen má nějaké problémy s pletí. Co podle Vás trápí většinu z nich?
Myslím si, že jde především o neznalost při výběru kosmetiky. Každá z Vás je originál a potřebuje kosmetiku, která s Vámi bude spolupracovat. Nejde o to, co používá kamarádka.

Zaměříme-li se na pigmentové skvrnky, které dnes trápí jistě řadu žen. Co zapříčiňuje jejich vznik a jak jim předcházet?
Uvědomme si, že obličej je jedna z mála částí našeho těla, která je neustále vystavena prostředí kolem nás. Slunce, chlad, klimatizace, smog. Je potřeba o svou pleť pečovat jak nejlépe umíme. Používat ochranný faktor a neslunit se. Při velkých změnách je důležitá konzultace s odborníkem. V případě, že věnujeme každý den 5 minut své tváři, je možné zvrátit stárnutí i pigmentové skvrny do budoucna až o 50 %.  Můj tip je řada Forever Light Creator od YSL. Sérum i krém zajišťuje předcházení pigmentacím na nežádoucích místech. A funguje dokonale.

Můžete našim čtenářkám na závěr věnovat pár rad z hlediska péče o pleť či líčení?
Buďte sami sebou. Usmějte se na sebe do zrcadla a najdete si na své tváři něco, co milujete . Nebojte se experimentovat a důvěřovat vlastním instinktům při volbě barev ! Krásna žena je sebevědomá žena... Budu velmi šťastný, když se kosmetika Yves Saint Laurent stane vaším každodenním pomocníkem v boji proti nudě!

Zdroj: Pavel Kortan a Móda.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram