Petra Brzková uvádí svou kolekci společenských šatů

Petra Brzková uvádí svou kolekci společenských šatů

Oslovili jsme nadanou módní návrhářku Petru Brzkovou u příležitosti představení nejnovější kolekce společenských šatů.

Petru Brzkovou - dnes již můžeme označit jako stálici české módní scény, která nás vždy dokáže překvapit a zároveň uchvátit svou kreativitou, kterou její osobitá tvorba oplývá.

Každý model, který vzejde z rukou nadané módní návrhářky Petry Brzkové, je originálem zhotoveným pouze v jednom provedení a jediné velikosti. Možná, že jsou to právě couture ambice, které nás na Petře tolik zaujaly a nebo je to jen lehkost a elegance, kterou její originální modely vyzařují.

Tak či onak nás dokázala překvapit i s příchodem roku 2015, kdy nám stále více oblíbená designerka představuje svou nejnovější téměř mystickou kolekci společenských šatů, o které si s námi popovídala. Celý rozhovor s designerkou Petrou Brzkovou najdete pod fotografiemi.

 

Ahoj Petro, moc nás těší, že se opět potkáváme. Právě představuješ své nejnovější večerní šaty. Dokázala bys nám popsat jejich základní rysy a kolik jich vlastně celá kolekce obsahuje?

Kompletní kolekce je složena z pěti modelů večerních šatů v barevné škále od šedé přes antracitovou po černou. Jejich společnými prvky jsou třásně a jemný tyl s puntíkem.

Tentokrát ses opravdu výrazně omezila v barevnosti. Co způsobilo takový obrat a kde jsi vlastně brala inspiraci?

Všechny modely jsou tmavé, temné, protože jsem už zkrátka měla potřebu změny. Mé minulé kolekce byly pestré, divoké, inspirované Brazílií a já najednou měla náladu na trochu dramatu a zárověň klasiky. Možná k tomu přispěly i občasné depresivní nálady, které u mě s podzimem přicházejí. S tím souviselo i samotné focení. Ke stylu fotek mě částešně inspirovala i nová kolekce svatebních šatů od Very Wang. Chtěla jsem navodit temnou až mystickou atmosféru, svěřila jsem svůj plán fotografovi a ten už vybral lokaci a vše ostatní. Vyhnat modelku v mrazu na pole byl tedy jeho nápad, naštěstí se setkal s nadšeným přijetím i u modelky.

Nezbývá než souhlasit, že fotografie jsou stejně vydařené jako celá kolekce. Prozraď nám ale, která z dívek dostala to privilegium tvou nejnovější tvorbu obléknout a vytvořit tak nezapomenutelný lookbook?

Hlavní tváří kolekce se stala modelka a II. vicemiss Vietnam ČR 2014 Thu Trang Nguyen, kterou nafotil a vše měl pod taktovkou fotograf Lukáš Dohnal. O vizáž se pak postarala Aneta Ložková.

Už sice tušíme, ale přeci jen proč právě Thu Trang?

Vybrala jsem si jí, protože se do projektu skvěle typově hodila a je to úžasná profesionálka, se kterou je bezproblémová spolupráce. Přeci jen už spolupracujeme skoro 8 let.

Skutečně skvělá volba! Samotné focení ale není skutečnou premiérou. Prozradíš nám, kdy šaty vůbec poprvé spatřily světlo světa?

Poprvé byly šaty k vidění na mé přehlídce v prosinci v mém rodném Milevsku a o pár dní později i v Plzni. Fotky z přehlídek jsou na mých facebookových stránkách, kde je také možné mě v případě zájmu kontaktovat. (úsměv)

Pro naše čtenáře jistě zajímavý TIP! I přesto, že modely mají jemné linie, nepostrádají složité dekorativní aplikace. Kolik času ti vlastně zabrala jejich příprava?

Na kolekci jsem pracovala zhruba měsíc, samotné šití mi ale zabralo asi týden.

To je tedy obdivuhodné, blahopřejeme. Dovol nám na závěr ještě jednu otázku. Jak ty vnímáš současné trendy společenských šatů?

Co se týče trendů na současnou plesovou sezonu, myslím si, že stále hrají prim krajky, odhalená záda, splývavé hedvábí, šifony a tyl, rozparky a rafinované střihy, a to i u mých zákaznic. Mně osobně se velmi líbí například modely od Elie Saab. Materiály, střihy i barvy jsou dokonalé a myslím, že na společenských událostech jsou tyto modely i velmi oblíbené.

Moc děkujeme za příjemné povídání a už se nemůžeme dočkat našeho dalšího setkání. Samozřejmě ti přejeme mnoho zdaru v tvé okouzlující tvorbě.

Bylo mi potěšením. (úsměv)

 

Zdroj: Petra Brzková 

Fotografie: Lukáš Dohnal

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram