Pietro Filipi Silverline by Ivana Mentlová na MBPFW 2014

Pietro Filipi Silverline by Ivana Mentlová na MBPFW 2014

Pietro Filipi je na Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu každoročně. Tentokrát si pro nás značka připravila kolekci Silverline vytvořenou ve spolupráci s přední českou návrhářkou Ivanou Mentlovou.

Značka Pietro Filipi domluvila s návrhářkou Ivanou Mentlovou spolupráci na celkem dvou kolekcích. Výsledek první z nich můžete již nyní ocenit v obchodech, kde je k dostání řada pro sezónu Podzim/Zima 2014/15. Mezi klíčové trendy, které zahrnuje, patří pánské prvky v dámských kostýmcích, šedesátá léta, jemnost barev ve spojení s dotekem luxusu nebo různé odstíny šedé v pánském oddělení. Nejspíše právě díky inspiraci lety šedesátými má Pietro Filipi (celkem důvtipně) ve své výloze v centru Prahy vystavený model skútru Vespa.

Jaro a léto ale Ivana Mentlová už vidí trochu pochmurněji a jako méně variabilní. Takové více á la klasické Pietro Filipi. Dominuje a zcela převažuje černá barva, jen místy protknutá bílým sáčkem nebo šaty. Rozmanitými a převážně asymetrickými střihy v podobě košile bez ramen či šatů s jedním rukávem si Ivana Mentlová udržuje naši pozornost. Silverline má však doplňovat klasickou linii oblečení, jež tato česká značka nabízí ve svých obchodech už více než dvacet let, po zhlédnutí kolekce na Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu to ale spíše vypadá, že Mentlová se rozhodla v klasické tradici pokračovat a nenabídla nic výraznějšího. Černé večerní róby a detaily některých kousků jsou samozřejmě skvostné, přeci jenom ale na přehlídkovém mole tolik nevynikly.

Zdroj foto: Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram