Pivo pro vašeho psa... ne pro vás!

Pivo pro vašeho psa... ne pro vás!

Teď už se se svým čtyřnohým miláčkem nemusíte dělit o čerstvě vychlazené pivo! Kupte mu vlastní - pivo pro psy. A kocourovi třeba víno...

Pivo pro psy sice není žádnou novinkou na trhu, přesto se s ním řada z nás setkává úplně poprvé. Jeho uvedení na trh v určitých oblastech potěšilo především tamnější páníčky. Dnes se distribuce a nabídka rozrůstá natolik, že se pivo pro psy pomalu dostává i k nám.

Pivo pro psy vzniklo pravděpodobně z rozmaru jednoho Holanďana, který chtěl se svými psy sdílet občerstvení po celodenním lovu. Na jeho popud zahájil malý pivovárek v Nizozemsku roku 2007 výrobu nealkoholického piva s hovězí příchutí Kwispelbier, piva vhodného ke konzumaci psy i jejich páníčky.

Skutečný boom přišel po roce 2012. Vlastní pivo pro psy si připravovala řada malých pivovarů a nabízela je v hospůdkách mazlíčkům svých zákazníků. Pivo vařené ze sladu a masového extraktu bylo poprvé uvedeno na trh pivovarem z Velká Británie pod názvem Bowser Beer.

O něco kvalitnější produkty představila téhož roku ve Velké Británii síť pivovarů Barkers Brew. Barkers Brew je na rozdíl od Bowser Beer 100 % produktem Spojeného království. Pivo Barkers je čistě přírodní, bez cukru a nesycené. Barkers Brew se vyrábí z hovězího nebo kuřecího vývaru a sladového ječmene. K dostání je tedy ve dvou příchutích. Místo alkoholu je pivo Barkers bohaté na vitamin E, který přispívá k podpoře zdravého imunitního systému a udržení zdravé srsti.

Barkers Brew je doplňkovým krmivem, které může sloužit jako pochoutka či odměna pro dospělé psy. Svým složením je ideální pro přelévání suchého krmiva, kterému dodá výjimečnou chuť, a navíc ho zvlhčí. Můžete jím i vylepšit chuť vody vašeho pejska a tak ho snadno povzbudit k pití, je-li třeba.

Doporučuje se podávat kolem 60 ml denně. Jedna láhev s obsahem 150 ml se nyní prodává za £2.89. Nás ovšem s poplatkem za dovoz například u petshop.co.uk vyjde na necelých £8.

Pivo zaměřené na specifické psí chutě se rozhodla uvařit Daniel Keeton z Oregonského pivovaru Boneyard. Pro hledání těch pravých ingrediencí využila svou věrnou fenku Loly, která tak stojí za zrodem nového druhu piva pro psy Dawg Grog. Dawg Grog se vyrábí z organického zeleninového vývaru, mláta, vody a glukosaminového prášku obsahující zázvor, skořici, lněné semínko a med.

A co kočky?

Kočky dnes mají mnohem širší výběr, a ne ledajaký. Japonský výrobce krmiv B&H Lifes pro ně koncem roku 2013 začal vyrábět víno, které okamžitě strhlo pozornost veřejnosti. Víno pro kočky s názvem Nyan Nyan Nouveau ("Mňau Nouveau") se vyrábí ze šťávy hroznů Cabernet Sauvignon obsahující stopy catnip a vitamínu C. Ani ve víně pro kočky není obsažen žádný alkohol.

180 ml. láhev Nyan Nyan Nouveau naleznete na bito-kenko.com za 399 jenů (2,50 liber).

B&H Lifes svou nabídku dále rozšířilo o saké, šampaňské a další nealkoholické nápoje určené kočkám, ale také o pivo pro psy Wan Wan Beer (Woof Woof Beer).


Ptáte se, co přijde dál?

My už to víme – tekutý collagen pro nestárnoucí pejsky, nápoje s glukosaminy či želatinové nápoje, které jsou zatím určeny jen psům.

Zdroj: barkersbrew.co.uk, bito-kenko.com, thedrinksbusiness.com.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram