Planeta Louis Vuitton vyslala své průzkumníky

Planeta Louis Vuitton vyslala své průzkumníky

Jarní kolekce je výletem na jinou planetu a připomíná seriál Návštěvníci. 

Budoucnost v rukou LV

Futuristické provedení jarní konfekce 2019 z rukou Nicolase Ghesquièreho se vrátilo k jeho sebevědomé vizi budoucnosti a předchozímu úspěchu. Louis Vuitton obnovil kontrakt s nynějším návrhářem a ten se rozhodl vrátit ke svým původním futuristickým myšlenkám zaměřeným na sci-fi, vesmír, život po zániku země a mimozemšťany. Jeho hlavním zájmem a inspirací je přechod mezi realitou a virtuální realitou. Tato tenká linie je nekonečnou studnicí inspirace pro návrháře vizionáře. A jeho buducnost vypadá jako přežitek lidstva v počítačově řízeném světě. Jakýsi Matrix, ale viděný skrz rok 1980.

Hi-tech a postmodernismus

Zvětšený objem vrchních dílů oděvu byl dosažen mnohačetným nařasením vrstev na rukávech, což je také typické pro módu 80. let. Hi-tech materiály jako pogumované potisky nebo protialergické gumové látky jsou v konfekci novinkou. Silueta se také velmi podobá vesmírnému obleku či skafandru, ale jen v určitých částech. Tématem potisku je skupina Memphis, která vznikla v Itálii na počátku 20. století a navrhovala, tvořila a produkovala postmoderní nábytek, látky a umělecké objekty. Skoro sochařsky poskládané šaty s pařížským nádechem navrhl Nicolas opět s odkazem na 80. léta, tedy v podání flitry vyšívaného tylu. Ostré, přesné, pádné a přesvědčivé střihy hovořily za vše.

Sci-fi, mimozemšťani a vesmír

Experimentální pokus, jak vrátit nebo znovuobjevit sci-fi téma v módě, byl ihned oblíbený u kritiků i zákazníků. Otázka přežití, lidského odkazu a předigitalizování zůstává i nadále diskutovanou a je příjemné vidět její důležitost i v módě. Třešničkou na dortu byly vesmírné obleky v metalických barvách, které byly na pohled svěží nadějnou novinkou. V kybernetické zahradě Louis Vuitton nebylo mnoho místa pro přírodu. Agnostické téma mimozemšťanů nepřálo zeleni. Modelky připomínaly se svými kabelkami ve tvaru vajíčka a kónickými účesy návštěvnice z daleké planety.

vogue.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram