Plánujte, plánujte, plánujte aneb jak se nachystat na nový rok

Plánujte, plánujte, plánujte aneb jak se nachystat na nový rok

Plánování je ohromně praktická věc, která vás posune vpřed. Ve vánočním shonu a nově se blížícího roku nám moc času na plány nezbývá. Jak přemýšlet o plánování, než si vůbec otevřeme diáře na nový rok?

Plánování jako takové patří mezi klíčové manažerské úspěchy. My mluvíme především o těch životních, osobních a možná i trochu klasických. Plánujte krátkodobé i dlouhodobé cíle a také cestu, která vás k nim zavede. K tomu všemu je výborným pomocníkem diář nebo deník, kde vše uvidíte černé na bílém. Chcete být úspěšní a plnit si své sny? Pak plánujte.

Osobní plán

Vše, čeho kdy dosáhneme závisí na kvalitě a vytrvalosti našich plánů. Tak jak si manažeři vytvářejí svůj business plán, tak si i vy můžete vytvořit svůj osobní. Jako první si nastavte své priority a zhodnoťte své cíle. Chcete začít podnikat, založit rodinu, vyrazit na vysněnou dovolenou nebo se odstěhovat? Vše si sepište. Možná jen potřebujete nějakou změnu v životě.

Malé cíle

Na začátek si nedávejte moc velká sousta, nepiště si hned 100 přání na celý rok, raději vymyslete jen deset. Uvidíte, že už i to dá hodně zabrat. Plánování je efektivní a po skončení shonu a nervozity z vánočního období je to vítaná změna. Nic se nevyrovná pocitu, jako když odškrtnete svůj splněný bod v diáři a vrhnete se na další.

Závěrem

Smyslem plánování je stanovit si své cíle, ale také počítat s neočekávanými událostmi. Tvrdá realita nám občas naše plány rozdrtí na malé kousky. Ale jen těžko si představíte úspěšného ředitele společnosti, který by osud své firmy přenechal náhodě. Cíle bez plánů jsou jen pouhým přáním. Jaké jsou vaše plány?

Zdroj foto: Pixbay.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram