PLESOVÁ SEZÓNA: Elegantní společenské šaty

PLESOVÁ SEZÓNA: Elegantní společenské šaty

Právě je nejlepší čas na výběr nových plesových šatů. Nabídka je široká a módní trendy roku 2016 dovolují hodně. Vedou barvy moře a nesmrtelná černá!

Výběr správných šatů na společenskou událost vždy závisí na druhu akce a na osobním vkusu ženy. Jedno jednoduché pravidlo se ovšem uplatňuje vždy. Na velké události a důležité okamžiky se hodí pouze dlouhé společenské šaty. V případě, že držíte v ruce pozvánku na maturitní ples nebo firemní večírek, pokud se v kolonce dreescode nepíše jinak, postačí vám šaty ke kolenům. 

 

Dlouhým společenským šatům letošní sezónu vévodí odstíny hlubokých oceánů - tedy především tmavě modrá a smaragdová. Ve spojení s těmito odstíny se vyjímá lehce rozšířený střih sukně u kotníků. Plesy nejsou o co největších róbách, metrech a metrech látek a zdobených sukních. Plesy jsou záležitostí vysoce společenskou, tudíž vkusnou a elegantní. Proto bohatě stačí, když se šaty blýsknou výrazným detailem, kterým je například průstřih v dekoltu, na zádech nebo zdobné kamínky. 

 

U krátkých šatů milujeme dva střihy a oba patří k těm nejzákladnějším; pouzdrový a áčkový. Dámské šaty v kratší délce se na rozdíl od dlouhých nevyznačují častým zdobením dekoltu, ale spíše výstřihy, které je naprosto na místě doplnit střídmým šperkem. Zde je skvělé, že si aktuální módní trendy stále žádají nesmrtelnou černou, tmavě šedou či tmavě modrou. Tmavé odstíny se totiž perfektně doplňují barevnými akcenty. I u krátkých šatů ale platí, že by měly být z kvalitnějších materiálů a měly by přitáhnout pozornost- buď na povrchovou úpravu nebo třeba lemování okrajů.

 

Po těch ideálních šatech se zkuste mrknout třeba na www.glam.cz.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram