Pocení jako módní fenomén

Pocení jako módní fenomén

Proč se vlastně potíme a proč se potit nechceme? Jak tomu pomáhá Bikram jóga?

Jistě, pořád nás obklopují reklamy na anitiperpiranty, operace žláz, pudry a papírky na odmaštění. No zkrátka všelicos, jen abychom se nepotili a neleskli. Je to přece něco strašného mít koláče v podpaží. A potíme se hlavně, když to nejméně potřebujeme. O zápachu v tramvajích ani nemluvě... Ale zamysleli jste se někdy nad tím, proč naše tělo, které bylo stvořeno k dokonalosti, pořád něco takového vyrábí? Právě proto, abychom byli ještě krásnější a hlavně čistější. Zní to jako absurdita?

Pocení nás zbavuje škodlivin, nežádoucích látek pro tělo, ochlazuje a odtučňuje! Přesně pro tyto účely byla speciálně vyvinuta jóga, která se po dobu 90 minut cvičí ve 42'C. A jmenuje se Bikram yoga po svém stvořiteli. Určitě jste o ní už slyšeli. A nejen, že se pročistí tělo, ale i mysl.Bikram patří sice mezi náročnější cvičení, ale stojí opravdu zato. V teple se navíc svaly daleko lépe prohřejí a pracují mnohem víc. Straší vás snad, že se ani neohnete rukama ke kolenům? Díky zahřátí se úpony a šlachy tak radují, že vás po chvilce pustí až do země zázraků. Po pár lekcích z vás klidně může být i hadí žena. Nee, teď samozřejmě přeháním, ale velké pokroky se při častějším navštěvování Bikramky opravdu znatelně dostaví.

Bikram je skvělé cvičení nejen samo o sobě, ale je i jako doplňkové. Při běhání, jízdě na kole a dalších sportech se tělo zkracuje. A přiznejte si, protáhnete se pokaždé? Proto Bikram nabízí perfektní protažení celého těla, ale i zpevňování. Hodně se věnuje zádům, takže pryč s bolestí! 

A co na sebe? Počítejte s tím, že se parádně zapotíte a osušku pod sebou budete moct ždímat. Chce to tedy modýlek nejlépe z plavkoviny. A když už se má jeden na sebe koukat hoďku a půl, jak rudne a potí se, chce to nějaký veselý a pohodlný modýlek. Já můžu z vlastní zkušenosti doporučit jedině Siluet Yoga Wear od návrhářky Evy Plzákové. Setíky jsou nejen veselé a účelné, ale taky ženské, takže podtrhnou křivky a cítíte se šik. Obměnují kolekci každou chvilku a vyrábí vždy jen pár kousků, takže hravost zaručena. Navíc jsou tak stylové, že je můžete vytáhnout i na jiné příležitosti než jen na propocení na Bikramce :)

Né nadarmo má Siluet Yoga Wear slogan Made with love...

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram