Podzim Temperley London 2017 v přehršli vzorů

Podzim Temperley London 2017 v přehršli vzorů

Kousek secese, špetka gotiky, trochu z moderních trendů a nepatrné stopy městského stylu. V podzimní kolekci Temperley London toho bylo mraky!

Jen těžko se dá z podzimno-zimní kolekce britské značky vybrat jen něco, a na to poukázat. Návrhářka se patrně pro své četné vyšívané zdobení na počátečních modelech mohla inspirovat lidovými kroji z nejrůznějších koutů světa nebo ji mohlo inspirovat období secese. Prostor dostaly kontrastní černé stužky uvázané okolo krku v duchu chokerů, které mají kořeny už v gotice. Další část kolekce v bledě modré působila více mladistvě, svěžeji a moderněji. Ubylo zdobení, přibyl lesk na použitých materiálech, ale chokery setrvaly stejně jako semišová obuv na nohou modelek. 


Paradoxně těmi modely, jenž zanechávaly na diváky nejsilnější dojem, se staly právě ty s minimem vzorů, výšivek a prolínajících se vlivů. Byl to třeba temně fialový rolák s širokou květovanou maxisukní z pevné látky nebo bronzový lesklý vršek s dlouhým rukávem s rozevlátou sukní do pasu. Pozitivně zapůsobily i semišové šaty s hlubokým véčkovým výstřihem. Byť právě tvar a hloubka dekoltu se v několika modelech opakovala, opravdový spojovací prvek kolekce pro tentokrát postrádala. Spoustu modelů vyvolalo ovace, ale kolekce jako celek dopadla hůře.


vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram