Podzimní decor: Jak si příjemně vyladit svůj domov?

Podzimní decor: Jak si příjemně vyladit svůj domov?

Móda není jen o oblečení, líčení nebo klapajících lodičkách. Módní trendy se s ubíhajícím časem mění i v domácnostech. Máme pár tipů, které váš domov provoní podzimní atmosférou.

Říjen je měsícem vonných svíček, vydlabaných dýní a deštivých kapek. Ale také krásných teple příjemných polštářků, malých koberců z kožešin a různě dolaďujících svícnů. A tak, chystáte-li se doladit svůj dekor do podzimní nálady, je už ten nejvyšší čas! Jaké styly a barvy jsou právě trendy?

1. Pletené deky

Pokud jste příznivcem sociálních médií, jistě jste na fotkách kolujících instagramem viděli několik podzimních fotek různých uživatelů. Jejich fantazii se meze nekladou, a proto je to vždy krásná podívaná a někdy má dokonce i velmi inspirující efekt. A to nás dostává k těmto velkým pleteným dekám, které jsou skoro na každé takové fotce. Je to jeden z krásných prvků, které by neměly ve vašich domovech chybět.

2. Malé velké lucerny

Podzimní brzké večery přímo volají pro občasné vypnutí své mysli, zhasnutí světel a zapálení svíček. Přesně proto se lucerny malé i velké, střední i ty největší hodí například do obýváku nebo kamkoli jinam, kde rádi trávíte svůj volný čas. Lucerny vám domov provoní nejen příjemnou vůní ale i romantikou.

3. Dýně, listí, světýlka

Dýně k podzimu patří, navíc je seženete všude v různých tvarech i barvách. Hitem letošního podzimu jsou i dýně keramické, natřené na bílo nebo přírodní dýně v pleteném oblečku. Listí je tou nejvíce symbolickou dekorací vůbec, není potřeba vysvětlovat proč. Dají se s ním dělat různé typy ozdobných váz, svícnů a především věnců. Světýlka v různých variantách vytvoří doma krásnou podzimní idylku. Můžete je dát na stůl, za okno, na svícen, na schody.

4. Šípky, kaštany, šišky

Pokud se obáváte podzimu, jako nosníku chmurných nálad, vyrobte si sami doma barevné věnce z přírodních materiálů, jako jsou šípky nebo kaštany. Pozvěte domů barvy a vytvořte si kouzelné útočiště, do kterého se budete zmoklí deštěm rádi vracet.

 

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram