Podzimní kolekce Balmain 2018 se vrátila z budoucnosti

Podzimní kolekce Balmain 2018 se vrátila z budoucnosti

Olivier Rousteing se rozhodl přivést na molo modelky oděné do futuristických modelů. Vrátily se z roku 2050.

Holografický plast

Trochu sci-fi, trochu futuristické a rozhodně stoprocentní Balmain. Podzimní kolekce o devadesáti dámských modelech brala dech. Éntré přehlídky bylo dostatečně velkolepé  - jako první se po mole prošly modelky ve stříbrných modelech. Olivier Rousteing se rozhodně nespokojil jen s jedním materiálem. To i přesto, že docílit stříbrné není na každé struktuře snadné. V kolekci převládaly kalhotové kostýmky a ostrá ramena. Návrhář zároveň využil síly plisování a holografických odlesků, které nakoply show hned na začátku.

Cesta z budoucnosti

Nebylo třeba mnoho času a mnoho modelů, abychom pochopili, že celá kolekce Podzim/Zima 2018-2019 byla ve skutečnosti navržena v budoucnosti a k nám se jen na otočku vrátila. Pro představu – takto nějak si Olivier Rousteing vizualizuje rok 2050. Pokud se budeme snažit nalézt hlubší význam kolekce, narazíme kromě atraktivního cestování časem ještě na jednu myšlenku. Jaká je souvztažnost mezi Rousteingem a Balmainem za 32 let? Bude tu stále Rousteing a bude tvořit? V té době mu bude 64 let, takže by jistě nebyl prvním takto dlouho tvořícím návrhářem… Ostatně, podívejte se na Karla Lagerfelda nebo ještě donedávna na Oscara de la Rentu.

Sci-fi a stále decentní

I podzimní kolekce 2018 prošla během přehlídky vývojem. Od jasné stříbrné, přes pronikavou královsky modrou, roztrhané džíny i společenské kalhoty, až k sportovním kompletům s nápisem BALMAIN a večerní módě. Tu držel Rousteing zpátky ve futuristickém stylu, s nímž přehlídku začal. Kdybyste se tedy chystala na chvilku na večírek roku 2050, víte, co se tam bude nosit. Šaty a sukně připomínající dokonale pomačkaný alobal, celé komplety posázené flitry a samozřejmě nesmrtelná kombinace stříbrné s černou.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram