Podzimní kolekce Jeremy Scotta vsadila na skandál a chaos

Podzimní kolekce Jeremy Scotta vsadila na skandál a chaos

Kdo sleduje jeho práci, jistě ví, že tento návrhář vždy přijde s něčím bláznivým. Jeho práce pro značku Moschino a dále i jeho osobní kolekce jsou prostě něčím navíc…

A ať už jsme od Jeremy Scotta čekali cokoliv, rozhodně nás nedostatkem barevné škály překvapil. S výjimkou několika málo kousků ala vybledlá modrá barva, byly všechny modely až do poslední v černobílém duchu.

Hlavním tématem této kolekce byly „Falešné zprávy“, které se šíří zejména díky sociálním médiím jedna radost. A na to se návrhář nebál poukázat. Šaty v podzimní kolekci ready-to-wear ztvárňují kousek novinového papíru, na kterém je vše potřebné napsané.

Před začátkem přehlídky vysvětlovat Scott, že cílem jeho kritiky jsou média sama o sobě, než symbiotický vztah mezi tvůrci obsahu a publikem, kteří hledají levné vzrušení a reagují na takové články ještě dříve, než je dočtou do konce. Proto modely obsahují slova jako „skandál“ a „chaos“.  

Vrstvené sukně pomocí tylu a hedvábí, nenáročné střihy kalhot, zkrácené sukně nebo také netradiční smoking jsou tím hlavním, co kolekce obnášela. Detaily v podobě maxi mašlí ve vlasech modelek, baretů u pánů, vysoké kožené boty nebo černobíle melírované vlasy modelek byly jen třešničkou na dortu. A i když nás barevná omezenost překvapila, kolekce nás stejně v pozitivním směru strhla.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram