Podzimní kolekce Roberto Cavalli vsadila na kůži, zvířecí motivy a barevnou gradaci

Podzimní kolekce Roberto Cavalli vsadila na kůži, zvířecí motivy a barevnou gradaci

Designéři podzimní kolekce Roberto Cavalli vsadili na klasiku a představili kolekci plnou kožených kousků a zvířecích vzorů.

Značka Roberto Cavalli nikdy neměla od glamour daleko, nic se nezměnilo ani s druhou kolekcí Paula Surridge, který se do role hlavního designéra pro Roberto Cavalli dostal teprve 1. července 2017. Se značkou se naprosto sžil a zachoval tak jejího ducha. Jak sám prohlásil "Glamour pro mě znamená přitažlivost, přitažlivost je sebejistota a sebejistota je komfort. Pokud se necítíte komfortně, nejste sebejistí." Z kolekce je velmi cítit jeho zkušenost s pánskou módou a krejčovstvím. Co se týká smyslnosti a rafinovanosti, byla kolekce maličko těžkopádná. Věříme však, že se to do budoucna určitě zlepší.

V kolekci jsou kombinovány geometrické, precizně vypracované kabáty a bundy s absolutně rozevlátými až neforemnými šaty. Ty jsou velmi výrazně inspirované šátky. Toto kontrastní spojení však působí harmonicky a vyváženě. Celá kolekce je střihově velmi pestrá a členitá.

I přesto, že se v posledních letech velmi řeší, zda používat či nepoužívat kůže a kožešiny, pro Paula Surridge to byla v podzimní kolekci absolutní samozřejmost. Jako tradičně tak bylo k vidění spoustu zvířecích potisků a motivů, které byly kombinovány s exotickými kůžemi a kožešinami. Nejen v těch zemitých odstínech, kůže byly naopak k vidění i v bordó či světle modré. Výrazným blokem celé kolekce byla také černá a bílá. Na úvod nás tak čekalo 15 monochromatických modelů, které byly buď decentní jednobarevné nebo modely kombinované výraznými černobílými vzory. 

Dalším výrazným prvkem byly barevné gradace od hlavy až k patě. Na celých outfitech se tak prolínají odstíny béžové s hnědou, které pokračují přes fialovou a modrou, další outfity se pak nesou v odstínech vody či žhavé krajiny. Toto barevné provedení působí ve spojení s jednoduchými střihy velmi čistě a efektně.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram