Podzimní kolekce Saint Laurent v pojetí sexuality

Podzimní kolekce Saint Laurent v pojetí sexuality

Designér Anthony Vaccarello pojal módní show pro značku Saint Laurent v ústředí na Rue de Bellechasse v obrovském syrovém amfiteátru s odstupňovaným sezením pro diváky i s hlasitě tepající hudbou.

Mladý italsko-belgický návrhář tak s chutí prezentuje svou práci, ke které hlasitější decibely prostě patří. Hlavním tématem kolekce Saint Laurent bychom mohli nazvat všechny druhy a projevy sexuality. Přeci jen od podzimní kolekce bychom očekávali více teplých svršků, které nás za půl roku zahřejí, nikoliv plejádu sexy krátkých šatů, odhalená ramena, průsvitné živůtky a extravaganci v mnoha výstřelcích.

Autor kolekce tvrdí, že každý jeho model má svůj názor, žádný není stejný jako ten druhý. My si ale dovolíme lehce oponovat, jelikož modely zahalené převážně do monochromatického hávu působí velmi podobně, někdy až temně či nudně. Naštěstí pár stříbrných a třpytivých kousků celou nudu malinko vychýlí a pak ji zase usadí na své místo.

Asymetrické řezy látek, černý samet, lesklá kůže, třpytící se kamínky, vysoké límce i vysoké kozačky, extravagantní koktejl sukní a šatů či větší rozměry vyjadřují hlavní podstatu této kolekce. Celkový dojem na nás působí jakoby nočním dojmem, vhodným pro atypické druhy večírků, kde s těmito modely naděláte spoustu parády. Pro běžné nošení ale příliš nejásáme.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram