Podzimní pánskou kolekci Burberry unesly tóny Davida Bowieho a military styl

Podzimní pánskou kolekci Burberry unesly tóny Davida Bowieho a military styl

Vliv Davida Bowieho sahal mnohem dál než na hranice hudební scény. Právě pro britský módní dům Burberry se stal velkou inspirací a tak kromě military prvků, zapůsobil na přítomné i jeho hlas z reproduktorů.

Podzimní pánská kolekce Burberry měla mnoho tváří. Přes zjevný nádech sportovního stylu, který byl na první pohled vidět v mikinách s kontrastním lemováním zipů, širokých límcích a především sportovních běžeckých teniskách na nohou, Christopher Bailey se se svou prací ubíral ještě dalšími směry. Stačí si povšimnout vykukujících límečků zpod úpletových svetříků a skinny džínů, které napodobují styl britských studentů.

Co převážilo byla ale tradice ve své očekávané podobě - kostkované šály (i kabáty) a rozevláté trenchcoaty bez pásků. K tomu jako úplně protiklad vyšli na molo modelové v dlouhých flaušových kabátech se zlatými knoflíky a jasným poselstvím vojenských uniforem. Těsně před show se Bailey ještě stihl zmínit o hudební legendě Davidu Bowiem: Jeho hudba mě silně inspirovala už jako malého kluka. Měl obrovský vliv na spoustu lidí včetně mě. Zrovna před pár dny jsme se na něj dívali na fotkách z 60. let v Burberry trnechcoatu a mluvili o jeho velkém dopadu na svět."

vogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram