Podzimní trendy 2016

Podzimní trendy 2016

Magazín Móda.cz přináší exkluzivní přehled podzimních a zimních trendů na sezónu 2016-2017!

Dlouho jsme vás napínali a čas od času se zmínili, že pro vás chystáme něco skvělého. S prvními říjnovými a potažmo také podzimními dny přišel čas, abychom vám prozradili, o co se jedná. Jako první český webový módní magazín jsme připravili vlastní Fashion Story. Vybrali jsme si dvě krásné modelky, nádherné prostory jednoho bistra a zjistili jsme, co se bude na podzim a v zimě nosit. Díky práci celého týmu lidí jsme dali dohromady necelou desítku výsledných modelů a vám teď můžeme představit výsledek naší práce. 

1. RIPPED JEANS

Roztrhané kalhoty vévodí už několikáté sezóně. Jsou in na jaře, v létě i na podzim a v zimě. Perfektně se k nim hodí sportovní tenisky nebo plátěné Conversky. Vyhněte se ale kombinování s kozačkami nebo kotníkovou obuví. Ripped jeans se nosí hlavně v teplejších podzimních dnech, kdy si ještě můžete dovolit nahé kotníky a nepotřebujete objemnou šálu a rukavice. 

2. KOŽENÁ SUKNĚ

Kůže na kalhotách, bundách i doplňcích. Mimo to se stala populární také na sukních. Koženou sukni seženete téměř u každého návrháře a v každém obchodě, letos totiž na sto procent vedou. Noste ji s rolákem, huňatým svetrem a klidně s kotníkovými botami. Pokud v ní ale chcete vyrážet do kanceláře, radíme spíše lodičky a elegantní top. 

3. KOTNÍKOVÉ BOTY

Ženy je nosí hlavně ke kalhotám, paradoxně nejlépe ovšem vypadají k černým silonkám a úpletovým šatům. Šaty z jemné pleteniny ve střihu do písmene H jsou nejen na podzim a zimu velmi příjemné, ale navíc si zachovávají ženskost a spolu s kotníkovou obuví tvoří parádní dvojku. Kotníkové boty si vybírejte vždy s pevnou podrážkou a nejlépe v černé barvě, kterou unosíte napříč celým svým šatníkem. 

4. VÍNOVÁ, HNĚDÁ, KHAKI

Tradiční podzimní barvy: vínovou, černou, hnědou a khaki si oblíbíte i letošní sezónu. Jelikož jsou všechny podobně tlumené, dobře se párují a dokážete z nich vytvořit outfit třeba i bez použití černé barvy. A to už je něco! Zkuste si do svého šatníku přikoupit v těchto odstínech nějaký svetr nebo flanelovou košili. 


5. NÁMOŘNICKÝ A ARMY STYL

Určitě jsme všechny zvyklé, že tmavě modrá s bílou a zlatými detaily se nosí v létě v duchu námořnického stylu. Pokud jste v tomto duchu chodila oblékaná také, nedávejte tmavě modrou a bílou na dno skříně, noste je i na podzim! Na podobné struktuře (tedy zlatých detailech a nádechu uniforem) je založen také army styl, do kterého směřuje část své kolekce hodně řetězců. Stačí si najít kousek, který dokonale padne zrovna vám. PS: Nezapomeňte na bombery. Ty jsou letos všude. 

6. SATÉN A HUŇATÉ PLETENINY

Nádech Paříže a příchuť Fashion Weeků i v jiných městech. Právě odtud se vzal trend noční košilky na běžné denní nošení. Některé značky začaly vyrábět přímo saténové topy a šaty v rámci aktuálních kolekcí, u jiných si ale takový kousek budete muset vyhlédnout v oddělení s nočním prádlem. Odtud pochází ostatně i naše dokonalá vínová košilka. A proč že se přes ní nosí chundelatý svetr? Pro realistické dokreslení pyžamové atmosféry.
A aby vám nebyla zima, pochopitelně...


7. OVERSIZED STŘIHY A SPORTOVNÍ NÁDECH

Svetry, košile i topy mohou být v oversized provedení. Kdy jindy než v zimě byste se chtěla schovat do metrů látky, která kolem vás volně splývá a můžete si v ní i v kancelářském křesle připadat jako doma v posteli?! V chladném počasí nezapomeňte ani na sportovní styl, který většina žen razí spíše přes léto. Protože je nám jasné, že do saténové sukýnky se hned tak každé nechce, když venku je jen pár stupňů nad nulou. Pokud jste zimomřivá, raději zapněte vestičku a na hlavu dejte kapuci. I tak můžete přežít podzim a zimu. 

Fotograf:Dominik Svoboda
Modelky: Karolína Jandová, Hanka B.
Vizážistka: Ivet Tomášková 
Supervize: Veronika Drdáková, Petra Žaludová
Oblečení: Lindex, Takko Fashion, Deichmann
Za zapůjčení prostor k focení, skvělé jídlo a příjemnou atmosféru děkujeme kavárně Born in London

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram