Podzim/Zima 2015-2016 znamená u Elie Saab temný a romantický les

Podzim/Zima 2015-2016 znamená u Elie Saab temný a romantický les

Kolekce vynořující se z hlubin tajemného temného lesa, postupující přes rozkvetlé louky, městskou eleganci, až na červený koberec. 

Elie Saab je návrhář, pro kterého by ženskost, sofistikovanost a vysoká elegance mohly být dalšími přízvisky. I v podzimní kolekci pro rok 2015 předvádí svůj úžasný rukopis, jenž tolik lichotí ženské postavě i duši. Předvádí modely z luxusních materiálů v nádechu haute couture a kolekci staví na základních pilířích své značky - na eleganci, uhlazenosti a líbivém vzhledu. 

Kolekce se pomyslně dělí do vícero částí, které se mezi sebou navzájem proplétají a prolínají se jemně jedna do druhé. Přehlídka odstartovala s modely v černé a výrazné khaki barvě. Tedy v klasických trendy odstínech této doby. Objevují se populární overaly, nádherné široké áčkové sukně a také kalhoty, které patří do šatníku všech dnešních žen. Přehlídka pokračovala s modely dlouhých splývavých šatů v odstínech modré, petrolejové a rudé, které bychom normálně očekávali až na konci kolekce. Ale pokud takto dokonale vypadá přehlídka už v polovině, má vůbec Saab čím ohromit na závěr? 

Síly své kolekce si byl návrhář dobře vědom a připravil si tak na závěr své přehlídky modely, které zvládly trumfnout ty z prostředku. Přišel s efektním zdobením pomocí flitrů, kterými obšil průhledné vsadky šatů. Flitry použil i na obrazce na šatech a s barvami nezůstal jen u černé. Představil také královsky modrou a petrolejovou s khaki i na večerních šatech. A všechny přítomné v sále tak hravě přesvědčil, že khaki zelená nepatří jen do army stylu, ale i na červený koberec!

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram