Polévky pro uzdravení vašeho těla

Polévky pro uzdravení vašeho těla

Dochází vám inspirace, co dobrého si uvařit k jídlu? Chcete, aby bylo jídlo zdravé, dietní a zároveň, aby vás zasytilo a zahřálo v tomto mrazivém počasí? Máme pro vás odpověď: Krémová polévka! 

Vařit rychle, zdravě a chutně?Zapněte sporák, vyndejte hrnce, jdeme na to!

Sladká řepová pikantnost

Trochu nasládlá, lehce nakyslá, maličko pikantní. A díky řepě velmi zdravá: detoxikuje tělo, zlepšuje činnost mozku, bojuje proti zavodnění těla a podporuje tvorbu červených krvinek.


Ingredience:
500 g vařené řepy (lze koupit již předvařenou)
2 jablka nakrájená na kousky
250 ml 100% jablečné šťávy
2 kostky bio zeleninového bujonu Würzl
Kousek zázvoru
Himalájská sůl, pepř, medvědí česnek

Na dozdobení:
Bezlaktózová zakysaná smetana
Slunečnicová semínka/Dýňová semínka

Postup:
Červenou řepu, kousky jablek, jablečnou šťávu, zázvor a zeleninový bujon přivedeme k varu. Vaříme přibližně 5 minut, dokud jablka nezměknou. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme kořením dle libosti. Polévku dozdobíme zakysanou smetanou se semínky. Dobrou chuť!

Fenyklový zázrak

Zajímavá. Nelze jinak popsat tuto krémovou polévku. Až ochutnáte, pochopíte. A bez pochyb je také zdravá. Fenykl pomáhá proti křečím žaludku a střev, bojuje s nadýmáním, tlumí kašel a také se mimo jiné používá k výplachu unavených a podrážděných očí.


Potřebujete:
Přibližně 700 g brambor
1 fenykl
Trochu zázvoru
1 jarní cibulka
Cca 100 - 150 ml kokosového mléka Alpro na vaření
1 kostka bio zeleninového bujónu Würzl
2 bobkové listy
Kmín
Medvědí česnek, pepř, himalájská sůl

Na zahuštění:
1 -2 PL špaldové/bezlepkové mouky

Jak na to?
Brambory očistíme, oškrábeme a spolu s fenyklem a jarní cibulkou nakrájíme na menší kousky. Vše přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný zázvor, bobkový list, kmín, kokosové mléko a bujón a vaříme zhruba 10 – 15 minut. Zeleninovou směs rozmixujeme, a pokud není dostatečně hustá, přidejte 1 – 2 polékové lžíce mouky. Dochuťte dle chuti – ať už pepřem, solí či medvědím česnekem. Anebo vším dohromady.

Mrkvové pohlazení

Že je mrkev bohatá na beta-karoten a zlepšuje kvalitu zraku, ví každý. Posiluje ale celkový organismus. Léčí srdeční nemoci, působí močopudně, je výborným prostředkem k harmonizaci střevní mikroflóry a bojuje proti neplodnosti. Tak šup na pořádnou mrkvovou dávku!


Budete potřebovat:                                                           
6 ks velkých mrkví
3 ks brambor
1 jarní cibulku
Trochu zázvoru
Čerstvý koriandr
Himalájská sůl, pepř, medvědí česnek

Na zahuštění:
Bezlaktózová smetana                                

Na ozdobení:
Bezlaktózová zakysaná smetana
Koriandr nebo petrželka

Jak postupovat:
Mrkve, brambory, cibulku a nastrouhaný zázvor přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 – 15 minut. Přidáme trochu čerstvého koriandru a zeleninu rozmixujeme. Pokud chcete hustější krém, přidejte cca 100 ml smetany na vaření. Dochuťte polévku solí, pepřem a medvědím česnekem. Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvě nasekaným koriandrem či petrželkou.

Zdroj: instagram @zanetapodlahova; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram