Pompéznost svatební kolekce Monique Lhuillier

Pompéznost svatební kolekce Monique Lhuillier

Luxusní značka pro svou jarní svatební kolekci čerpala inspiraci z přírody a díky tomu nám dokázala, že právě tam se můžeme inspirovat do nekonečna. 

Ne všichni návrháři mají na to, aby si mohli dovolit módní přehlídky mimo hlavních kolekcí dvakrát do roka. A to myslíme i velká jména. Netýká se to ovšem značky Monique Lhuillier, která pro odprezentování své Bridal kolekce pro jaro 2017 využila honosně zdobených prostor květinami a přizvala ty, kteří mají v módním světě svá místa. Hlavní dojem, který si po skončení přehlídky přítomní odnesli, byla pompéznost, ke které měla Lhuillier se svými 24 svatebními modely hodně blízko...

Inspirace přírodou byla patrná už jen díky výrazné květinové výzdobě. Rostlinné motivy se objevily na šatech v provedení 3D květinových aplikací v jemných odstínech růžové. Výraznější inspirace ovšem jako by pocházela z hlubin moře, protože některé modely ve své splývavé linii a průsvitném materiálu se daly lehce připodobnit k mořským pannám. Návrhářce Lhuillier se rozhodně podařilo skloubit dohromady několik aspektů, které by v její kolekci mohly nastávající nevěsty hledat - tradici, cudnost, eleganci, moderní pojetí a k tomu paradoxně kapku odvážnosti, která kromě hlubokých dekoltů spočívala také prosvítajících materiálech.

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram