Poprvé na Botox: 10 užitečných rad

Poprvé na Botox: 10 užitečných rad

Možná už přišel ten správný čas, kdy uvažujete o botoxu. Existuje však několik důležitých pravidel...

Důvodů, které máte pro aplikaci Botoxu může být několik. Ať už se jedná o kosmetické důvody, jako vyhlazení pleti či snížení viditelnosti vrásek nebo zdravotní důvody, jako zmírnění pocení nebo léčení chronických migrén, Botox je zázračným prostředkem. Jeho testování po dlouhých 30 let se osvědčilo. Je vhodný pro ženy i muže.

 

1.První kroky by měly vést na internet, kde si můžete najít dostupné kliniky estetické medicíny ve vašem okolí. Ty nejlepší kliniky a kosmetické salony nabízejí fotografie před a po. 

2. Pokud se rozhodnete navštívit kosmetický salon nebo kliniku, tak se ujistěte, že jsou držiteli licence v oblasti korektivní a estetické dermatologie. Zkušený lékař je základem úspěšné aplikace. Poznáte to už podle konzultace.

3. Absolutně nutné je, potvrdit si s lékařem, že máte zájem jen o Botox. Je spousta náhražek a ty nejsou tak účinné, i když se to tvrdí. Nenechte se zlákat levnější alternativou.

4. Ptejte se na všechno, co vás ohledně zákroku zajímá. Nebojte se a nestyďte se. Solidní doktor by vám nikdy neměl účtovat za konzultaci, pokud si zákrok chcete ještě promyslet.

5. Buďte otevřeni i jiným možnostem zákroku. Záleží na vaší problematické partii. Možná je pro vás vhodnější jiné řešení. Jen Botox někdy nestačí, nebo naopak, potřebujete něco mírnějšího. 

6. Důležitý je konzervativní přístup. Začít pomalu. Po malých dávkách lze sledovat pokrok. Ideálním řešením je zkusit menší množství přípravku a za 2 týdny se vrátit, jestliže chcete větší efekt.

7. Neaplikujte Botox preventivně. Hrozí vznik dlouhodobé závislosti na botulotoxinu. Zkušení lékaři radí jednat, až se vráska objeví. Někdy se může jednat i o mimické vrásky, které se zaměňují se stárnutím kůže. S tímto poradí právě zkušený lékař.

8. Spokojenost a přirozený vzhled je cílem. Neopakujte další návštěvu dříve než za 6 měsíců. Euforie ze splněného přání a vyhlazené tváře vám může našeptávat jít znovu a brzy. Není to potřeba.

9. Neužívejte žádné léky proti bolesti. Ty totiž způsobují modřiny a mnohonásobně zvyšují různá zdravotní rizika. Obvykle je pravděpodobnost modřin minimální. Raději si na chvilku na vybrané místo přiložte led a pomalu dýchejte.

10. Poslouchejte rady lékaře pro další ošetření pleti v domácí péči. Ihned po proceduře se nevystavuje prudkému slunci, neohýbejte se a ošetřené místo nemačkejte. Zůstaňte v kontaktu s lékařem pro případ potřeby. Dnes to všichni standardně dělají. 

Zdroj; vogue.co.uk, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram