Populární vrstvení: co s čím a barevné kombinace

Populární vrstvení: co s čím a barevné kombinace

Vrstevní, kombinování více oblečení na sebe, je záludná záležitost. Protože je vrstvení stále populární a dokáže se s ním vytvořit skvělé outfity, poradíme vám jak na to.

Na ulicích běžně potkávám spousty žen, které ráno před zrcadlem kombinovaly více kusů oblečení přes sebe. Ovšem ne každé se to povede. Popularita vrstvení košil, sak, bižuterie i jednotlivých stylů stoupá, tak se podíváme, jak to zvládnout co nejlépe.

Dávno již neplatí to, co nám říkávaly maminky. Už není třeba ladit boty a kabelku do stejného odstínu. Na toto pravidlo můžeme zapomenout, ale v případě že výrazně kombinujeme zbytek outfitu, je vždy bezpečné doplňky, jako boty a kabelku, doladit ve stejných barvách. Pro začátek pozor na kombinaci růžové barvy a leopardího vzoru nebo lodiček a sportovního batohu.

Barevné kombinace
Je možné kombinovat více barev, ale u celé této hry platí především pravidlo citu. Co se týče výrazných barev, jako je třeba královská modrá, červená nebo zelená, vypadají nejlépe v kombinaci s pastelovými odstíny nebo klasickou černou. Druhou výraznou barvu lze ale použít na malém doplňku. Nejčastěji na pásku, bižuterii nebo na botách.
Ovšem nejlépe se kombinují odstíny dvou až tří barev. Tam pro změnu platí jedna výrazná barva a zbytek doladit do odstínů či použít barvy, které se hodí k barvě hlavní ale v malém množství. Typickým příkladem byla pro letošní zimu kombinace tmavě modré + vínové + khaki a jejich odstínů.

Kombinace materiálů
Velký důraz je důležité klást především na kombinaci materiálů. Rozhodně by se neměly kombinovat letní a lehké materiály s teplými zimními. Celkový dojem outfitu pak není jednolitý. Taktéž se nehodí kombinace lehkých a tenkých materiálů v období podzimu a zimy. Protože, když si jich obléknete více, mohou působit zvláštně. Vždy je dobré volit jeden výrazný materiál a ostatní kousky outfitu ponechat bavlněné. Ten jeden neobyčejný materiál mezi nimi pak lépe vynikne!

Kombinace stylů
Známe několik stylů a přiznejme si to, každá z nás spadá více či méně do některého z nich. Ať už dáváte přednost romantice, ležérní eleganci, módnímu army stylu nebo nejraději nazujete tenisky a pánská trika, je občas fajn, styly promíchat. Vznikají pak jedny z nejlepších outfitů, jaké si dokážeme představit. Již známým příkladem je kožená bunda společně s pastelovými krajkovými šaty. A u těchto kombinací je nejlepší být oblečena v jednom stylu a doplňky si půjčit z jiného. Třeba od přítele ze skříně. Vždyť jedny z nejlepších dámských outfitů vznikají právě díky pánským hodinkám či košilím.

Jaký je váš styl a s čím ho kombinujete? Co považujete za nejlepší kombinace?

Zdroj obrázků: xmoda.cz, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram