Poslední Pre-Fall kolekce 2015 zesnulého Oscara de la Renta

Poslední Pre-Fall kolekce 2015 zesnulého Oscara de la Renta

Kolekce Pre-Fall 2015 od uznávaného a světem milovaného návrháře Oscara de la Renty, na jejíž výrobě se ještě podílel. Je ale poslední. 

Oscar de la Renta nikdy nedělával módní přehlídky pro Pre-kolekce. Upřednostňoval aby si během těchto představení mohl i promluvit s přítomnými, ne aby to celé bylo o oblečení. A přestože tu už tentokrát nemohl být, všichni věděli, že se dívá. A předvedení nové kolekce zůstalo i pod taktovkou Coppinga ve starém konceptu. Přesně jak by to udělal Oscar de la Renta.

Pre-Fall kolekce pro rok 2015 byla tou poslední, na které se ještě samotný návrhář podílel. Po jeho smrti se jejího finálního upravování ujal Peter Copping a ateliéru udal směr, kterým modely dokončit. A výsledkem jejich společného úsilí je 36 modelů, které jsou u Oscar de la Renta pojaty možná mírně nezvykle. Velkou část kolekce totiž tvoří jednoduché linie, barevné látky a nenajdeme tu téměř žádné ozdoby, krajky či výšivky.

Pre-Fall kolekce de la Renty bývaly vždy jednodušší co se týče střihů i linií šatů a rozhodně více barevné než jarní a podzimní kolekce. V té letošní se opakují jisté prvky, jež byly k vidění i před rokem. Třeba výrazné barvy nebo volné zvonové kalhoty. 

Kolekce je poskládaná z krásných barviček jako je sytá pomerančová, rudá, tyrkysová nebo růžová. Poslední modely jsou, jako již typicky, dlouhé večerní šaty, i ty ale v jednoduchých rovných liniích a ramena modelkám zahřívají huňaté kožešinky ve stejném tónu jako jsou šaty.   

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram