Poslední přehlídka Chanel ve vzpomínkách na zesnulého Karla Lagerfelda skončila v slzách

Poslední přehlídka Chanel ve vzpomínkách na zesnulého Karla Lagerfelda skončila v slzách

Přehlídka značky Chanel podzimní kolekce ready-to-wear 2019 se topila ve smutku po zesnulém návrháři Karlu Lagerfeldovi. Jeho poslední návrhy vás vezmou na procházku zasněženou krajinou.

Kolekce z nebe

Smrt geniálního návrháře Karla Lagerfelda zasáhla celý svět, ale nejvíce pak zaměstnance značky Chanel, pro kterou návrhář dlouhodobě tvořil. Vybělená kolekce inspirovaná tímto géniem módního světa nenechala jedno oko suché. Jakoby naposledy sestoupil z nebe, aby ještě jednou potěšil svět svou tvorbou.

Slzy a obdiv

Sníh byl dokonce součástí podloží, na kterém modelky předváděly modely Chanelu. Zásadním úkazem však nebyla přehlídka jako taková, ale spíše cesta k tomu, jak vzdát hold člověku, který pro značku tolik znamenal a který vlastně neměl rád dlouhé sentimentální projevy. Karl byl středem zájmu a pozornosti, ale vždy věděl, co má říci v tu pravou chvíli. Miloval svou práci a móda pro něj byla všechno. Žil přítomností a v Chanelu ze sebe vydal všechno.

Hlas Karla Lagerfelda

Program přehlídky však nakonec dosáhl nejvyšší úcty, jakou by návrhář jistě ocenil. Nejdříve přítomní drželi minutu ticha za zesnulého Karla Lagerfelda, poté se jako blesk z čistého nebe do ticha ozval hlas Karla Lagerfelda z posledního audio podcastu, který natočil. Celý podcast byl ve francouzštině. K překvapení přítomných však na konci hlas Karla Lagerfelda zvolal v anglickém jazyce:Oh! It’s like walking in a painting!”. V ten moment několik modelek propuklo v ohromný srdcervoucí pláč.

Chanel Crew

Kolekce byla předváděna takzvanou Chanel crew - jedná se o poslední skupinku modelek, které trénoval sám Karel Lagerfeld. Očividně si byly vědomé své odpovědnosti, která jim na přehlídce byla přisouzena. Vydaly ze sebe to nejlepší. Hrály si se sněhem, který rozhazovaly kolem. Díky nim se smutná atmosféra změnila v atmosféru vzpomínkovou. To byla i koncepce Karla Lagerfelda, vždycky na tiskových konferencích a v televizních seriálech říkal, že oblečení není ničím, dokud není nošeno. Byl prostě pragmatik stejně jako Coco Chanel - zakladatelka značky Chanel.

Odkaz zůstává

Poslední procházka s Karlem Lagerfeldem zasněženou krajinou francouzských hor byla prostě nezapomenutelná. V modelech se snoubil duch Karla Lagerfelda i Coco Chanel. Mimochodem Karl Lagerfeld byl velkým zastáncem této geniální návrhářky. Nesmíme zapomenout, že se spousta osob módního průmyslu často snažila o to, aby její odkaz byl zapomenut. Byl to právě Karl Lagerfeld, který na jejím odkazu postavil několik kolekcí a vždy se částečně inspiroval její prací. A módní svět nikdy nezapomene ani na Karla Lagerfelda, jeho práce je totiž živým odkazem pro další a další generace.

Vogue; Chanel; Reuters

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram