POZNÁMKY POD ČAROU: O kabelkách, lásce, zmrzlině a Karlie

POZNÁMKY POD ČAROU: O kabelkách, lásce, zmrzlině a Karlie

Dámská kabelka by mohla být symbolem nekonečna. Třeba pro svou schopnost vázat na sebe pozornost desítek a stovek fejetonů, článků, pojednání a sloupků.

Číst o kabelkách milují ženy napříč kontinenty. Jsem jednou z nich. Čtu o nich a i o nich píšu. Ráda!

Napadlo mě to úplně snadno. Když jsem se v pět hodin hluboce zamýšlela nad tím, proč je ta kabelka zase tak těžká... Pro odpověď stačilo jen nakouknout dovnitř. V deset dopoledne jsem do ní mimo jiné uložila nové číslo Elle, které jsem si upřímně řečeno koupila stejně jen kvůli božské Karlie na obálce, protože ONA je jako kabelka (poutá pozornost). Ale už ráno tam byl diář, který kromě svých vlastních listů musí pojmout podací lístky, seznamy s věcmi, které nesmím zapomenout zařídit, papíry, které z určitého důvodu stále musím nosit u sebe a také různými částmi textů, které kolikrát mají jen začátek nebo začátek a konec (nebo také jen ten konec…). Kromě diáře nechybí peněženka, barevné fixy, prázdná láhev (někdy i plná), vizitkovník (ve kterém jsou vizitky silně válcovány zákaznickými kartami a slevovými kupony) a kosmetická taštička. Pak svačina, žvýkačky, sluchátka a aktuální rtěnka. Ale je v ní uklizeno.Vždycky ráno je v ní uklizeno.

Pak mi tedy ale vážně vysvětlete, proč když přijdu domů, najdu v ní takový věci?! Raritou není několik napůl použitých papírových kapesníků, obal od tortilly, od sušenky, ubrousek od zmrzliny, a dost… teď to vypadá, že nedělám nic jiného, než že jím. Což je sice pravda, ale nesluší se ji říkat nahlas. Takže tam také pravidelně večer najdu spoustu jiných věcí.

Nejobvykleji z ní sypu hromady drobků.

No na to nemusíte ani jíst, abyste měla v kabelce drobky. Nekecám!

Jak tak o tom znovu přemýšlím, nevím, čím jsem vlastně chtěla ženy inspirovat?! Možná tím, aby si daly kuřecí tortillu a pak melounovou zmrzlinu. To můžu. Nebo aby byla kabelka jako vy. A abyste ji milovala celým svým srdcem. Pro její přizpůsobivost veškerému obsahu, který do ní vložíte. Ať už jsou to propocené věci z fitka, které kabelka žádnému kolemjdoucímu neprozradí nebo oblíbené jídlo s sebou, které vám nesní nebo části textů a zamilovaných citátů, které si jen přečte, nenápadně se usměje a nikomu o nich nepoví.

Je nekonečná. Její znalost o vás. Nikdo vás totiž nezná lépe než vaše kabelka.

P.S.: Jo a zkuste tu melounovou zmrzlinu.
Tortilla už je libovolná.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram