Prague Vintage Fair II: Ženy píšící

Prague Vintage Fair II: Ženy píšící

2. ročník Prague Vintage Fair, který se uskuteční v sobotu 29. listopadu, nabídne návštěvníkům šaty s příběhem, setkání Virginie Woolf a Boženy Němcové i módní přehlídky s Květou Fialovou.

Prodejní výstava vintage módy Prague Vintage Fair, odlišující se od ostatních tím, že všechno prodávané zboží je pečlivě vybráno organizátory a rozděleno do oddělení jako v klasickém obchodním domě, i tentokrát nabídne oděvy z 20.–70. let minulého století.

 

Kromě jiných vintage oděvů a doplňků z pražských butiků i od soukromých sběratelů bude tentokrát součástí výstavy jeden skutečný skvost – tajuplné šaty Adiny Mandlové. Součástí programu bude také přednáška Miroslavy Burianové, kurátorky textilních sbírek Národního muzea, které róbu zapůjčilo.

 

Během netradiční módní performance s Květou Fialovou v roli modelky a recitátorky budou představeny exkluzivní modely ze sbírky paní Alžběty B., v současnosti už sedmaosmdesátileté dámy, milovnice módy, náruživé fotografky a básnířky. Autorkou doplňků k jejím šatům je módní návrhářka Eliška Judová (Elajediova).

Zdroj obrázků: Prague Vintage Fair

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram