Prahu v květnu zahalí český i zahraniční design v podobě Czech Design Weeku

Prahu v květnu zahalí český i zahraniční design v podobě Czech Design Weeku

Přesně za dva měsíce bude Praha obklopena tím nejlepším z českého i zahraničního designu. Další jarní Czech Design Week je tu!  

Celkem na pěti patrech budete moc shlédnout prodejní výstavu toho nejlepšího designu s mezinárodním zapojením tří zahraničních design weeků. „Letošním rokem startujeme partnerství a spolupráci hned se třemi prestižními design weeky.  Jsou to Varese Design Week (Itálie), London Design Fair (UK) a Saudi Design Week (Saudská Arábie). Všechny tyto festivaly postupně přivítají na své půdě české designéry, a naopak my jejich. Z listopadového CZDW nás bude reprezentovat výherce Objevu roku – 440Audio se svými gramofony, dále to bude Tonak a jejich klobouky a značka Kozak se svými koženými doplňky,“ řekl ředitel festivalu Lukáš Pipek, který si pochvaluje jak prestižní adresu konání této akce, tak perfektní lokalitu. Tu najdete na adrese DUP 36 na Národní třídě v Praze.

„Na našem designovém festivalu si opět přijdou na své milovníci nábytku, skla, porcelánu, módy i interiérových doplňků. Můžeme také potvrdit spolupráci se společností Walt Disney Europe. Nejen děti, ale věřím, že všechny návštěvníky nadchne speciální kinetická socha z produkce Walt Disney. Rád bych také upozornil na dvě akce, jež předchází CZDW a které můžete navštívit již nyní v Quadriu. První z nich je pop-up store CZDW, kde si mohou zájemci koupit výrobky umělců vystavujících na loňském ročníku v Kafkově domě. Tuto možnost mají až do 31. 3. 2017. Druhou doprovodnou akcí je výstavní projekt Candy Shop představující umělecká díla z depozitu The Chemistry Gallery a zároveň selekci zcela nových děl vybraných autorů. Formálně se výběr děl soustřeďuje na obrazy, sochy, objekty a světelné instalace. Výstava Candy Shop přibližuje výtvarné umění široké veřejnosti a nabízí pohled na lahůdková díla současných mladých umělců v neobvyklém kontextu a to od dnešního dne do 20.3.2017,”  řekl Petr Hájek – umělecký ředitel CDW.

První Czech Design Week se konal v roce 2015 a od té doby mají kolegové Lukáš Pipek a Petr Hájek našlápnuto opravdu vysoko. Jejich pojetí designového týdne je nám víc než sympatické, proto se těšíme, že i letošní jarní akci si nenecháme ujít.

czechdesignweek.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram