Přehlídky Escada a Elie Saab F/W 14/15 potvrzují, že vínová stále letí a khaki střídá smaragdová

Přehlídky Escada a Elie Saab F/W 14/15 potvrzují, že vínová stále letí a khaki střídá smaragdová

Podzimní Ready-To-Wear kolekce značek Elie Saab a Escada jsou utlumeny v podzimních odstínech a stále přetrvávající vínové. Oblíbená khaki se ale vytrácí a její místo přebírá petrolejová a smaragdová!

Podzimní kolekce ready-to-wear Elie Saab 2014/2015 nabízí přes 50 exkluzivních modelů. Celá přehlídka působila ponurým dojmem, možná také proto, že modelky se procházely po černém mole. Vnesly na něj ale spoustu kvalitní práce a nevšedních modelů. Kolekce využívá především odstínů vínové, petrolejové a smaragdové, ty doplňuje černá a starorůžovová. Návrhářka si pohrála se stínováním barev, které představila především v přechodu starorůžová-vínová-černá.

    

Pro podzimní období byly navrženy především dlouhé šaty z rozevlátých materiálů se zajímavým řasením, přestě tak, aby vznikaly padnoucí modely. Ve starorůžové barvě byly taktéž představeny kožíšky. Značka Elie Saab se ženskou eleganci nebojí pojmout emancipovaně - k vidění bylo několik kalhot, nejčastěji kombinované s topy ze stejného materiálu nebo byla elegance rozbita jemnou krajkou. Krajka byla použita i na velké části jiných modelů, ze kterých na nás dýchne inspirace francouzským stylem návrhářů.

  

Podzimní kolekce značky Escada je narozdíl od Saab více nositelná na běžné dny. Převládají zde kalhoty různých délek, večerních šatů si moc neužijeme. Barevně i střihově je rozhodně bohatší- obsahuje saka, blejzry, kabátky i ponča, nechybí ani háčkovaný pulover a kožešina. Z výrazných barev rozhodně vládne smaragdová, zbytek kolekce je poměrně neutrální ve studené šedivé, béžové a černé.  Na dámskou siluetu již není kladen takový důraz, někdy je pas zvýrazněn silným páskem, jindy je střih celého modelu do písmene H.  

  

Na doplňcích je použita vínová nebo zvířecí vzory, modely jsou kombinované s vysokými podpatky. Netradičně jsou pojaté modely s překládanými kalhoty. Na dálku působí obyčejně, zblízka jsou detailně propracované, mají zajímavě řešené kapsy. Řasení a překládaní látek se dočkaly i topy a blůzy. Za pozornost stojí také použitý potisk květů růže a vzájemné kombinování rozdílných materiálů - satén+úplet+kožešina, které společně vypadá báječně. 

  

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram