Prémiové fotoaparáty FUJIFILM získaly nejprestižnější ocenění v oblasti designu

Prémiové fotoaparáty FUJIFILM získaly nejprestižnější ocenění v oblasti designu

Společnost Fujifilm získala v roce 2014 pět ocenění v soutěži iF product design award

Společnost FUJIFILM Corporation (prezident: Shigehiro Nakajima) s hrdostí oznamuje, že prémiové fotoaparáty série X FUJIFILM X100S, X20, XQ1 a X-M1 a instantní fotoaparát instax mini 90 NEO CLASSIC získaly nejprestižnější ocenění v oblasti designu; ocenění iF za produktový design.

Série X byla uvedena na trh v březnu 2011 a společnost Fujifilm od té doby zaznamenala prudký vzestup této série, která úspěšně kombinuje tradiční styl s nejvyšší kvalitou obrazu a mobilitou. Skutečnost, že téměř všechny fotoaparáty FUJIFILM série X získaly ocenění iF za produktový design, potvrzuje, že filozofie designu série X je velice ceněna.


    X100S                               X20                                XQ1     

 
  X-M1

Fotoaparát „instax mini“ ze série instantních fotoaparátů, který umožňuje vytištění fotografie o velikosti kreditní karty během několika sekund, získal po celém světe mnoho fanoušků, obzvláště mezi mladými lidmi ve věkové kategorie dvaceti a třiceti let, kteří jej považují za velice módní malý fotoaparát. Jeho používání je velice zábavné a dokonale se chodí pro sdílení s přáteli. Oceněný fotoaparát instax mini 90 NEO CLASSIC představuje nový design, který působí stylovějším a luxusnějším dojmem. Toto ocenění za design je pro nás povzbuzením, abychom propagovali kulturu instax ještě více.

Soutěž „iF product design award“, kterou pořádá organizace iF Industrie Forum Design e.V v Hannoveru, patří mezi nejprestižnější světové soutěže v oblasti designu společně se soutěží „Red dot design award“, která se koná v Německu, a soutěží „Industrial Design Excellence Awards (IDEA)“ probíhající v USA. Padesát odborníků z celého světa se sejde, aby vybralo vítěze soutěže iF design award 2014 a každý produkt je posuzován na základě deseti jasných kritérií, jako například kvality designu, stupně inovace a hodnoty značky. Soutěže iF product design 2014 se zúčastnilo celkem 3 249 produktů.
 

.Oceněné produkty v soutěži iF design award 2014

Prémiový kompaktní fotoaparát FUJIFILM X-M1
Prémiový kompaktní digitální fotoaparát FUJIFILM XQ1, X100S a X20
Fotoaparát instax mini 90 NEO CLASSIC
 

Série X od společnosti Fujifilm získala četná světová ocenění v oblasti designu za tyto modely:

2012  ocenění iF design   FUJIFILM X100
2013  ocenění iF design   FUJIFILM X10, FUJIFILM XF1
2013  ocenění Red dot design   FUJIFILM X-Pro1, FUJIFILM X-E1
2014  ocenění iF design   FUJIFILM X-M1, XQ1, X20, X100S

Budoucí produkty jsou vyvíjeny na základě zpětné vazby od fanoušků stávající série X, fotografických nadšenců a profesionálních fotografů.

Zdroj: fujifilm.eu

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram