Při autonehodě zemřela zakladatelka časopisu Marie Claire

Při autonehodě zemřela zakladatelka časopisu Marie Claire

Zakladatelka časopisu Marie Claire, Évelyne Prouvost, zemřela ve věku 78 let. Tragickou se jí stala dopravní nehoda.

Za příčinou smrti stojí dopravní nehoda na francouzském ostrově Belle-Ile-en-Mer na pobřeží Bretaně. O zprávě informoval jako první francouzský deník Le Parisienn. Vydavatel časopisu Marie Claire označil smrt Prouvost za náhlou a nečekanou.

„Je to hluboká ztráta. Madam Prouvost byla silná ikona a vzor pro nás všechny. Vyzařovala bezúhonností, trvala na dokonalosti a vždycky pokládala překvapující otázky. Vyzařovala osobní teplo a měla kouzlo. Jsem hrdá, že byla mým mentorem,“ řekla Anne Fulenwiderová, šéfredaktorka Marie Claire USA. „Když přemýšlím o duši Marie Claire, vždycky slyším její hlas.“

Ačkoli byl časopis Marie Claire poprvé vydán v roce 1937 dědečkem Évelyne, francouzským obchodníkem, politikem a mediálním magnátem Jeanem Prouvostem, jeho konec přišel již během druhé světové války. Teprve po zavedení francouzské verze časopisu Cosmopolitan v roce 1973 přivedla Évelyne Prouvost Marie Claire zpět. Psal se rok 1976 a šikovná vnučka založila i časopis i Marie Claire Group, který zahrnoval 12 titulů.

„Évelyne milovala časopisy, velmi se zajímala o kulturu a zdokonalovala se v novinářské práci. Byla obrovským vydavatelem, velkým šampiónem žen a mediální scéna bez ní nebude stejná,“ napsal Fulenwider v nekrologu na webových stránkách Marie Claire.

wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram