Primark v Česku bude!

Primark v Česku bude!

Poptávka v Česku bude konečně vyslyšena. Irové vyslyšeli prosby Čechů a Češek a v Praze otevřou pobočku módního velkoobchodu Primark.

Je to tady, Primark bude v Praze !

A je to konečně tady. Češi už nebudou muset jezdit do Drážďan či do Berlína, aby si nakoupili v populárním módním řetězci Primark. Jeho služby si budou totiž moci užít i u nás v hlavním městě v Praze. Včera o tom informovaly Hospodářské noviny. To, že si Češi o Primark v Praze dlouho říkali, dokazuje i založení facebookové skupiny Chceme Primark v Česku, která si během několika let získala tisíce fanoušků. Primark prodává oblečení, obuv a také potřeby do domácnosti, a to za velmi nízké ceny, často na úkor udržitelnosti módy jako takové. Zákazníkům to však nevadí. Nejoblíbenější podle průzkumů jsou speciální kolekce, které Primark pravidelně obnovuje, na téma různých filmů, knih a počítačových her.

Prodejna se bude nacházet v Květinovém domě

Podle serveru IHned.cz se prodejna bude nacházet v teprve naplánované stavbě - v Květinovém domě na rohu Opletalovy ulice a Václavského náměstí. Ten by měl být dostaven v květnu příštího roku. Nebude tak daleko od hlavního nádraží ani centra města. Spekulace o tom, že řetězec bude expandovat i na český trh, se objevila již v roce 2017, nikdo tyto spekulace však nepotvrdil, ani nevyvrátil. Tento týden však zástupce společnosti Primark podepsal nájemní smlouvu. Otevření prodejny je tak na spadnutí.

Expanze obchodu s rychlou módou

Expanze módního řetězce do Česka není žádným překvapením, a bylo to pouze otázkou času. Značka je totiž úspěšná na všech trzích. Letos například plánuje otevřít prodejny v Lublani a Varšavě. Celkově provozuje zhruba 370 obchodů v 11 zemích, mezi nimi v Británii, kde má největší prodejnu, Španělsku, Irsku, Německu či Francii. Oblíbenost tohoto obchodního řetězce konstantně v průzkumech stoupá, avšak i on se potýká s mnoha problémy. Z toho ten největší se týká udržitelnosti. Primark je totiž považován za jednoho z největších hráčů na poli rychlé módy, a je proto často terčem kritiky. Na českém trhu jej ale podle prognóz nečeká nic jiného než úspěch. Primark je totiž u Čechů známý a oblíbený, přestože u nás vůbec pobočku nemá a neprodává produkty ani online.

Aktuálně.cz; IHned.cz; Primark.com; Hospodářské noviny

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram